Щоб Україна перестала бути в огні, в диму і в корупції, треба повернути порядок і відповідальність

8 Вересня 2015 15:12

ipress.ua

«Наш класик Олександр Довженко колись написав геніальну кіноповість «Україна в огні». А зараз Україна перебуває в огні, в диму і в корупції, оскільки у владі панує безвідповідальність і дилетантизм», – заявив під час свого виступу у парламенті Микола Томенко.

Як Голова парламентського Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи він наголосив, що у сфері екології сьогодні практично відсутня державна політика.

Одна з головних причин цього, на його думку, – у сферу екологічної політики посадовців треба призначати не за партійними чи олігархічними квотами, а відбирати професійних людей в результаті відкритого конкурсу, які вже мають досвід роботи у даній сфері.

У зв’язку з цим він як Голова Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики вимагає проведення відритого конкурсу на посаду міністра екології та керівника Державного агентства з управління зоною відчуження.

«До речі, ми довго добивалися звільнення «смотрящего» від Януковича за Чорнобильською зоною, а сьогодні там керують нові «смотрящі» – вже від іншої політичної партії. Але принципи і методи їхньої діяльності, як кажуть працівники агентства, у справі корупції пішли ще далі від попередників», – зауважив М. Томенко.

Також Голова Комітету повідомив, що він разом з В. Галасюком та іншими депутатами ініціює пришвидшення вступу в дію норми про заборону вивезення з України лісу-кругляка, особливо цінних порід дерев. «Зважаючи на те, що влада повністю втратила контроль над ситуацію на цьому ринку, зараз в геометричній прогресії збільшилась вирубка і обсяги вивезення лісу цінних порід за кордон. Тому не можна далі чекати 1 січня 2016 року, а впроваджувати заборону вже негайно», – вважає М. Томенко.

«Отож, щоб Україна перестала бути в огні, в диму і в корупції, треба повернути відповідальність та порядок у владу. Лише тоді ми будемо впевненими, що зможемо захистити державу від російського агресора і від багатьох чиновників та представників нинішньої влади, яка, на жаль, по багатьом позиціям діє не краще, ніж російський агресор», – підсумував Микола Томенко.

Джерело: Сайт: tomenko.ua