ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

11 Вересня 2015 16:01

vosklicatelnyi_znak-191x300На Хмельниччині представили двох нових голів райдержадміністрацій. Славутську РДА очолив пенсіонер МВС, а Шепетівську – головний економіст Рівненського авторемонтного заводу.

Перший заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Василь Процюк представив двох нових очільників райдержадміністрацій, які були призначені розпорядженням Президента України від 8 вересня.

Так, Славутську райдержадміністрацію очолив 53-річний Богдан Маршук. Свою трудову діляність Богдан Петрович розпочинав у Шепетівці в 1984 році, де працював інженером по обладнанню управління торгівлі Шепетівського міськвиконкому. А з 1993 по 2005 роки служив у шепетівській міліції. Із 2006 по 2012 роки був завідувачем сектору взаємодії з правоохоронними органами, оборонно-мобілізаційної та режимно-секретної роботи апарату Шепетівської районної  державної адміністрації. У 2014 році, попрацювавши місяць провідним спеціалістом служби банківської безпеки, пішов на пенсію, як працівник МВС.

А головою Шепетівської райдержадміністрації призначили 33-річного В’ячеслав Петрова. В’ячеслав Анатолійович із 2002 року і до свого призначення був не лише приватним підприємцем, а й директором хмельницького ТОВ «Юва». У 2013-2014 роках очолював  відділу розвитку та аналітики волочиського ПП «Аграрна компанія 2004», а з квітня цього року був головним економістом державного підприємства «Рівненський автомобільний ремонтний завод».

На фонтан-кулю у Хмельницькому можуть додатково виділити більше 600 тисяч гривень.  Встановлення гранітного фонтану уже обійшлося міському бюджету в 230 тисяч гривень. Та він й досі нормально не функціонує, працюючи лише час від часу. Фонтан, який мав стати прикрасою скверу біля кінотеатру Шевченка, і милувати очі хмельничан, був зроблений «криворуко».

У планах міськради не лише відремонтувати непрацюючий фонтан-кулю, а й «відтюнінгувати» його. Одна із найяскравіших змін – підсвітка. Посадовці вважають, що її встановлення придасть естетичності гранітній споруді, вага якої складає більше тони.

– Я не знаю як так можна розробляти проект. Некоректно працюють фільтри, які постійно забиваються. Зроблене неправильне розведення труб. І це все через неправильний проект, який, як на мене, робили «кривими руками», – заявив виконуючий обовязки міського голови Хмельницького Костянтин Чернилевський. – Я вже дав усне розпорядження про те, щоб на фонтани поки не виділяли ніяких коштів. Їх повинні робити ті, хто в цьому дійсно розбирається, а не хто попало.

І кошти на все це ніби віднайшли. Комунальне підприємство по зеленому будівництву та благоустрою міста запропонувало використати 645 тисяч гривень, які були закладені на ремонт теплиць. Та для того, щоб їх освоїли, потрібна підтримка депутатів міськради. Проект відповідного рішення було погоджено на засіданні виконавчого комітету.

На Хмельниччині директор обікрав свою школу. Школу у селі Соснівка Ярмолинецького району тимчасово закрили через малу кількість учнів. Директору ж дали вказівку з району все описати і законсервувати. У колишнього очільника навчального закладу, як виявилось, були стосовно школи інші плани. Замість того, щоб зробити детальний опис майна школи, директор вирішив її обікрасти.

Застав на гарячому горе-керівника боєць АТО, що приїхав додому у відпустку. Військовослужбовець проходив вночі повз школу і побачив у приміщенні якийсь рух. Оскільки він чув, що школу закрили через відсутність достатньої кількості дітей, то зайшов перевірити, в чому справа. Яким же було здивування і обурення бійця, коли він “заскочив” на крадіжці самого директора!

Очільник школи саме знімав опалювального насоса. На запитання військового, навіщо він це робить, відповів, що, мовляв, насос він сам купував за власні кошти, тож і має право забрати його собі.

Боєць пішов додому і повідомив про побачене свою матір. Жінка, у свою чергу, повідомила сільського голову. Коли до школи під’їхав голова сільради, то побачив, що директор вже вантажить на причіп свого автомобіля не лише насоса, а й решітки з вікон. У середині приміщення – жахлива картина – відрізані батареї опалення, понівечені парти.

На всі запитання освітянин відповідав, що має вказівку з райвідділу освіти щодо здачі всього металу на металобрухт. Відмовкам злодія сільський голова не повірив і викликав міліцію і очільників освіти району.

Мешканці села обурені – адже благоустрій школи проводився за кошти батьків. Та й школа лише призупинила роботу, отже – все майно має залишатися на місці. Люди кажуть: директор знищив усе те, над чим вони працювали довгі роки. Адже у приміщенні не залишилося ні електропроводки, ні парт, ні навіть вмивальників та унітазів!

Мало того, директор хотів прибрати до рук ще й нового холодильника, який був придбаний зусиллями самих учнів школи – діти збирали яблука, здавали їх заготовачам і відкладали кошти.