Пластифікатори і доцільність їх застосування в будівництві

15 Вересня 2015 11:38
ПЛАСТИФИКАТОР PL10460

ПЛАСТИФИКАТОР PL10460

Пластифікатори і їх види

Пластифікатори – спеціальні добавки для бетонної суміші, які дозволяють підвищити показники міцності, морозостійкості і вологонепроникності бетону.

Існують наступні різновиди пластифікаторів: для бетону, тротуарної плитки і для стяжки теплої підлоги.

Які можна виділити переваги добавок для бетону?

  1. Істотно знижують витрату цементу.
  2. Підвищує показник міцності бетону.
  3. Бетон стає більш морозостійким і водонепроникним.
  4. Можливість проводити будівельні роботи при низькій температурі.
  5. Підвищують якість будівельної конструкції, що в свою чергу сприяє економії часу і грошей.

Пластифікатори для стяжки теплої підлоги

При стягуванні теплої підлоги не рекомендується використовувати звичайний бетон, тому що він не володіє високою пластичністю і почне руйнуватися при перепадах температури. Для поліпшення бетону в розчин додаються пластифікатори для теплої підлоги. Завдяки цьому покриття виходить більш пластичним і практично ідеальним. Як правило, вони мають вигляд рідини, піни або ж сухої суміші.

Пластифікатори для тротуарної плитки

Пластифікатори також активно використовуються при виробництві тротуарної плитки, шлакоблоку, цегли та інших виробів. Використання пластифікатори при виготовленні тротуарної плитки сприяє зниженню витрати води і впливає на збільшення рухливості бетону.

Підводячи підсумок, можна зробити висновок, що доцільність додавання пластифікаторів в бетон обумовлена ​​безліччю факторів, ключовими з яких є: підвищення міцності бетону, скорочення витрат на воду і цемент, а також підвищення морозостійкості і водонепроникності.

За підсумком, спирайся на позитивний досвід багатьох будівельних бригад, ми дуже рекомендуємо використовувати спеціальні добавки для розчинів бетону. Перед покупкою пластифікаторів не забудьте проконсультуватися з фахівцями.