Урядова корекція: які територіальні громади не можуть стати об’єднаними?

15 Вересня 2015 13:53

Як повідомляв “Незалежний громадський портал”, 8 вересня цього року уряд затвердивперспективний план формування територій громад Хмельницької області.

Водночас тільки тепер стало доступне розпорядження Кабміну, яке з’явилося на Урядовому порталі. Згідно з ним, кількість потенційних спроможних об’єднаних територіальних громад Хмельниччини врізано на 14 формувань і становить 40 тергромад.

plan

Зокрема, уряд забракував Смотрицьку селищну об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у смт Смотрич Дунаєвецького району; Летавську сільську об’єднану територіальну громаду із адміністративним центром у с. Летава Чемеровецького району; Ярмолинецьку селищну об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром в смт Ярмолинці Ярмолинецького району.

Суттєво перекроївся Перспективний план у межах Кам’янець-Подільського і Хмельницького районів.

Зникло шість тергромад з Кам’янеччини (Кам’янець-Подільська міська об’єднана територіальна громада із адміністративним центром у місті Кам’янець-Подільський, Гуменецька сільська об’єднана територіальна громада з адміністративним центром у с. Гуменці Кам’янець-Подільського району, Довжоцька сільська об’єднана територіальна громада з адміністративним центром у с.Довжок Кам’янець-Подільського району, Жванецька сільська об’єднана територіальна громада з адміністративним центром у с. Жванець Кам’янець-Подільського району, Орининська сільська об’єднана територіальна громада з адміністративним центром у с.Оринин Кам’янець-Подільського району, Слобідсько-Кульчієвецька сільська об’єднана територіальна громада з адміністративним центром у с. Слобідка-Кульчієвецька Кам’янець-Подільського району).

Крім цього, ще п’ятьом тергромадам Хмельницького району (Хмельницька міська об’єднана територіальна громада з адміністративним центром у м. Хмельницький, Чорноострівська селищна об’єднана територіальна громада з адміністративним центром у смт Чорний Острів Хмельницького району, Шаровечківська сільська об’єднана територіальна громада з адміністративним центром у с. Шаровечка Хмельницького району, Копистинська сільська об’єднана територіальна громада з адміністративним центром у с. Копистин Хмельницького району, Гвардійська сільська об’єднанатериторіальна громада з адміністративним центром у с. Гвардійське Хмельницького району), на думку, урядовців, не місце у Перспективному плані,затвердженому на сесії обласної ради 28 травня цього року.

Як писав НГП, депутати схвали проект Перспективного плану формування територій громад Хмельницької області у складі 54 спроможних об’єднаних територіальних громад, у тому числі – 13 міських, які об’єднують території міст та прилеглих до міст сільських рад, та 41 селищних та сільських об’єднаних громад.

Разом з тим, ЦВК оголосила перші вибори в 21 об’єднану тергромаду Хмельниччини.