В ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ ШУКАЮТЬ НАРОДНИХ ЗАСІДАТЕЛІВ

16 Вересня 2015 16:01

Засідателем Хмельницького міськрайонного суду може бути громадянин України, який досяг 30-річного віку і постійно проживає на території, на яку поширюється юрисдикція суду.

Не підлягають включенню до списків народних засідателів громадяни: визнані судом обмежено дієздатними або недієздатними; які мають хронічні психічні чи інші захворювання,що перешкоджають виконанню обов’язків народного засідателя; які мають незняту чи непогашену судимість; народні депутати, члени Кабінету Міністрів України, судді, прокурори, працівники органів внутрішніх справ та інших правоохоронних органів, військовослужбовці, працівники апаратів судів,інші державні службовці, посадові особи місцевого самоврядування, адвокати, нотаріуси.

«Особи, які виявили бажання бути народними засідателями подають на ім’я голови комісії заяву, копію паспорта, довідку про відсутність судимості, довідки з психоневрологічного та наркологічного диспансерів про не перебування на обліку.

Документи подаються протягом місяця з дня опублікування оголошення в юридичний відділ Хмельницької міської ради (вул. Гагаріна, 3 каб. 104)», – йдеться у повідомленні міської ради.