Як хмельничани розважатимуться на День міста: програма заходів

16 Вересня 2015 11:54

Цьогоріч День міста хмельничани святкуватимуть на вихідних 26-27 вересня. Міська рада підготувала широкий спектр заходів, серед яких кожен містянин знайде для себе щось цікаве. Окрім традиційної роздачі святкової каші, сільськогосподарського ярмарку та численних концертів на головній вулиці міста на Хмельничан також очікує дещо нове: конкурс карикатур ім. Барона Мюнхаузена, Дні сталої енергії та шоколадно-кавове свято з акцією “Кам’янецька турка в гостях у хмельничан”.

колаж день міста 2

На святкових вихідних біля кінотеатру Шевченка розгорнеться ціле царство кави та шоколаду. Свою участь у заході вже підтвердили багато кав’ярень міста, зокрема “Львівсткі пляцки”, “Віденська кава”, “Кондитерська лавка”, “Філіжанка” та “Наомі”. Всі охочі зможуть взяти участь у майстер-класі з малювання на печиві від “Львівської майстерні шоколаду”.

Також на свято завітає відома кам`янецька турка. Об’єм легендарного приладдя 333 літри і вона є найбільшою кавовою туркою в Україні. Організатори обіцяють, що ціни на каву з нагоди свята навіть трошки занизять.

1

Афіша кава

Також хмельничани зможуть отримати безкоштовні знання по утепленню своєї оселі та раціонального використання ресурсів. В рамках Днів сталої енергії буде проведена виставка сучасних систем енергозбереження, систем опалення, котлів, альтернативної енергетики, електротехнічного обладнання тощо. Виставка проходитиме в приміщенні Хмельницької торгово-промислової палати, м. Хмельницький, вул. Подільська , 109/1. Початок виставки о 10:00.

2

Афіша виставки

Також можна буде безкоштовно здати відпрацьовані енергозберігаючі лампи, батарейки та ртутні термометри. Пункти прийому працюватимуть з 24 пр 26 вересня з 9 до 17 години у трьох місцях: на майданчиках біля Дитячого світу та кінотеатру ім.Шевченка та у сквері біля Вічного вогню.

Ще одним цікавим заходом в рамках святкування Дня міста у 2015 році став конкурс карикатур. Територія біля маловідомого пам’ятника Барону Мюнхаузену на святкових вихідних перетвориться у виставковий зал для карикатур, присвячених пригодам відомого персонажа. Підсумки конкурсу підбиватимуть о 16 годині у Музеї історії міста, за адресою вул. Проскурівська, 30.

Ввечері у суботу на сцені біля кінотеатру Шевченка гратиме хмельницький гурт Моторола. Початок о 20:30.

Всю програму заходів до Дня міста можна подивитись на сайті міської ради.