Микола Томенко: Україні потрібна не лише політична, економічна, а й спортивна демонополізація

25 Вересня 2015 09:51
basket-271x200

fakty.ictv.ua

Правозахисна організація HelpAge International склала цей рейтинг, оцінивши соціальне та економічне становище громадян різних країн у віці від 60 років.

Зокрема, експерти організації виміряли рівень пенсій і бідності серед літніх людей, рівень здоров’я, доступ до соціальних благ, як-от громадського транспорту, соціальні зв’язки, фізичну безпеку та рівень працевлаштування.

Очолила список Швейцарія, а замкнув його Афганістан. Окрім Швейцарії, згідно з рейтингом, найкраще живеться також літнім громадянам Норвегії, Швеції, Німеччини та Канади, пише ВВС. Україна.

До десятки ж найгірших для старості країн потрапили здебільшого країни Близького Сходу та Африки.

Нижче за Україну в цьому рейтингу опустилися тільки три європейські країни — Туреччина (75), Молдова (77) та Греція (79).

Тим часом Росія та Білорусь отримали, відповідно, 65 і 64 місця за рівнем життя своїх пенсіонерів.

Хоч 95% українських громадян у віці від 65 років і отримують пенсії, ВНП на душу населення залишається низьким, зазначають автори.

Найгірше в Україні зі сферою охорони здоров’я — за цим критерієм Україна третя з кінця у своєму регіоні.

Нині в Україні налічується 10,1 млн громадян віком від 65 років — це близько 22,6% населення. Проте у 2050 році відсоток літніх людей відносно інших вікових категорій в Україні зросте до 31,5%, прогнозують автори звіту.

Джерело: Сайт: tomenko.ua