Міністр екології має призначатись після представлення його програми та обговорення з громадськістю

12 Жовтня 2015 11:55
Tomenko1-112.ua-1-1024x615-320x192

112.ua

На цьому наголосив Голова парламентського Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко, відкриваючи сьогоднішнє засідання Комітету.

«Головна біда нашої екологічної галузі полягає у відсутності стратегії державної політики та у хаосі кадрових призначень», – зауважив М. Томенко.

«Тільки призначили керівника Державного агентства з управління зоною відчуження, як змушені були через кілька місяців ледь не з міжнародним скандалом його звільняти. Тому на сьогодні сподіваємось, що рекомендація фахівців щодо призначення в.о. голови цього Держагентства Віталія Петрука сприятиме початку системної роботи з реалізації проектів і тих програм щодо Чорнобиля, які Верховна Рада підтримала, проголосувавши за наші рекомендації», – зазначив Голова Комітету.

Також Микола Томенко зауважив, що йде активна дискусія стосовно призначення нового міністра екології, який, мовляв, мусить призначатися за рекомендацією фракції «Блоку Петра Порошенка».

«Я знаю, що зараз збираються підписи за кількох кандидатів. Але попередній аналіз засвідчує, що жодна з цих кандидатур до сьогодні не мала відношення до екології. Тому моя позиція незмінна: ми повинні процедуру призначення міністра екології розпочати з презентації програм майбутніх кандидатів для громадськості, обговорити їх на нашому Комітеті і лише після цього виносити питання про розгляд кандидатур у сесійну залу», – підсумував Голова Комітету.

Джерело: Cfqn^ tomenko.ua