Микола Томенко відвідав Хмельницьку АЕС

13 Жовтня 2015 16:38

томенко хаесГолова Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко відвідав з робочим візитом Хмельницьку атомну електростанцію, яка розташована на Хмельниччині у місті Нетішин.

За інформацією генерального директора ХАЕС Михайла Панащенка, зараз працює перший енергоблок АЕС, другий – знаходиться на плановому ремонті. Директор також зауважив, що, враховуючи ситуацію, яка склалася на АЕС у Фукусімі, на Хмельницькій атомній електростанції здійснено ряд додаткових заходів з посилення безпеки.

Під час зустрічі керівництвом ХАЕС була піднята проблема медичного забезпечення, зокрема, фінансування та статусу спеціалізованого медичного закладу, що діяв в системі Хмельницької атомної електростанції.

Коментуючи цю ситуацію, Микола Томенко зазначив, що вважає, якщо Уряд ухвалив рішення передати фінансування таких спеціалізованих медичних закладів від атомних електростанцій до так званого єдиного медичного простору в системі координації Міністерства охорони здоров’я, то повинна бути чітка і зрозуміла процедура їх фінансування, яка би гарантувала високу якість надання медичних послуг населенню, що живе в містах, де знаходяться атомні електростанції.

Як відомо, у світі сьогодні працює 431 енергоблок атомних електростанцій, із них 13 діють на Україні.

Джерело: Сайт: tomenko.ua