ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

15 Жовтня 2015 10:54

vosklicatelnyi_znak-191x300У Нетішині із півторалітрової пластикової пляшки роблять 10 метрів мотузки. 30-річний житель Нетішина Віталій Шишук власноруч зробив спеціальний прилад для переробки пляшок. Допомогли поради з інтернету.

Основою приладу служить 30-сантиметровий алюмінієвий кутник, на якому Віталій зробив надрізи різної ширини: від кількох міліметрів до сантиметра. Також використав леза від канцелярського ножа, дерев’яний брус та прут. Готовий пристрій закріплює в лещата. Мотузки можна робити різної ширини. Міліметровою заміняють рибальську волосінь, а ширшу можна порізати, скласти у пучки, щоб вийшла мітла.

На Ізяславщині люди воюють із земельними корупціонерами. Жителі села Клубівка через свавілля чиновників можуть позбутися пасовища, де споконвіку випасають худобу. На цю землю поклав око Олегу Кондратюку, голова господарства Нового села. Думка громади чоловіка не цікавить. Знехтував і тим, що земельних ділянок потребують 26 бійців, які повернулися з АТО.

Бажаючи догодити Кондратюку та головному управлінню Держгеокадастру, яке і розпоряджається землями в області, рішення про передачу в оренду землі приймав голова відділу Держземагенства Ізяславщини. На сесії сільської ради депутати висловили думку селян, проте нічого не змінилося.

Лікарі провели унікальну операцію, врятувавши вагітну подолянку. Більше трьох годин київські фахівці оперували жінку, у якої стався крововилив у мозок. Це перше успішне оперативне втручання, яке зробили жінці при надії. Рятували майбутню маму та її ненародженого малюка фахівці інституту нейрохірургії спільно з лікарями інституту педіатрії, акушерства і гінекології.

Крововилив у мозок розміром у куряче яйце у Любові Явнюк, яка на сьомому місці вагітності, стався вдома. У жінки відняло ліві кінцівки. На реанімобілі її доставили до столичного інституту нейрохірургії ім. Ромоданова. Зроблені відповідні обстеження підтвердили діагноз, який загрожував життю. Операція пройшла успішно. З реанімації жінку вже переводять до палати. До пологів за нею наглядатимуть лікарі.