ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

16 Жовтня 2015 12:54

vosklicatelnyi_znak-191x300Міністр юстиції хоче перенести хмельницьке СІЗО за межі міста. Реформа фінансуватиметься виключно за кошти інвесторів. Спочатку будівлю, у якій знаходиться СІЗО буде виставлено на конкурс і обов’язковою умовою для інвестора стане те, що він має збудувати приміщення нового СІЗО, але вже за містом. Переможе той, хто запропонує кращі умови.

Також Мінюст планує провести значну модернізацію будівель СІЗО та скоротити кількість працівників. Цю реформу проведуть протягом року.

У Хмельницькому представили наймасштабніший фотопроект в Україні. Перший та єдиний музей фотомистецтва приймає Міжнародний Салон художньої фотографії “Фотовернісаж на Покрову, 2006-2015″. експозиції можна побачити по декілька світлин з кожного року Фотовернісажу. Роботи кращих майстрів фотографії впродовж десяти років збиралися з усіх континентів світу.

Члени журі за цей час оцінили більше 50 тисяч світлин, які прислали на конкурс з України, Італії, Німеччини, Чехії, Словаччини, Молдавії, Румунії, Росії, Індії. Авторам кращих робіт за 10 років вручено до 800 нагород, дипломів та медалей.

А головний приз – статуетка з бронзи “Птах, що летить” побувала у восьми країнах: Ірландії, Італії, Німеччини, Аргентини, Китаю, Гонконгу, Сінгапуру, Австралії.

На Хмельниччині росте безробіття. Нестача робочих місць та низька оплата праці на існуючих – ось чи не найголовніші проблеми на ринку праці на Хмельниччині . З 11,6 тисяч зареєстрованих на початок жовтня безробітних на Хмельниччині – 241 особа з числа внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО. Серед безробітних понад 61,4% складали жінки, 41% – молодь віком до 35 років, майже кожен третій належав до осіб, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, 40,4% зареєстрованих безробітних були сільськими мешканцями. Отримували допомогу по безробіттю 10 тисяч людей.

У середньому на одну вакансію претендувало 19 осіб, у тому числі серед законодавців, вищих державних службовців, керівників, менеджерів – 46 осіб, професіоналів – 25, серед фахівців – 23 особи, технічних службовців – 27 осіб, серед працівників торгівлі та сфери послуг – 15 осіб, серед кваліфікованих робітників сільського та лісового господарства, риборозведення та рибальства – 282 особи.