У Державному бюджеті-2016 фізична культура і спорт повинні отримати належне фінансування

16 Жовтня 2015 14:54

2016

Віце-президент НОКу Микола Томенко, виступаючи сьогодні на засіданні ХХХ Генеральної асамблеї Національного олімпійського комітету, нагадав, що наступний рік – це рік 25-річчя сучасної України та рік підготовки і проведення XXXI Літньої Олімпіади в Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

«Але до цих пір ми не маємо чіткого розуміння підтримки фізичної культури і спорту загалом та, зокрема, як буде забезпечуватись фінансування і підготовка нашої збірної до участі в цій Олімпіаді», – зауважив М. Томенко. За його словами, в тих міністерствах, які зазвичай опікувались проблемами спорту, до сьогодні навіть не визначили заступників міністрів, які би відповідали за підготовку наших спортсменів до Олімпіади. А багато областей у цьогорічних місцевих бюджетах взагалі проігнорували фізичну культуру і спорт.

З огляду на це Микола Томенко запропонував звернутися до Президента, Уряду та Верховної Ради з вимогою у Державному бюджеті на 2016 рік належним чином забезпечити фінансування масового спорту, фізичної культури та підготовки нашої команди до участі у Літній Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро.

Учасники Генеральної асамблеї Національного олімпійського комітету одноголосно підтримали таку пропозицію.

Джерело: Сайт: tomenko.ua