ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

20 Жовтня 2015 13:57

vosklicatelnyi_znak-191x300За тиждень 71 учасник АТО отримав на Хмельниччині земельну ділянку. За тиждень з 9 до 16 жовтня 2015 року в Україні прийнято 1252 рішення про виділення земельних ділянок учасникам АТО та родинам загиблих воїнів. Найбільше рішень прийнято у Хмельницькій – 193, Київській – 183, Полтавській – 150, Житомирській – 112 областях.

Усього ж за тиждень учасникам АТО відведено 338 земельних ділянок загальною площею 298,03 гектара. Найбільше ділянок відведено у Київській – 78, Хмельницькій – 71.

На Хмельниччині за корупцію засуджено 30 осіб, до відповідальності притягнуто 73 посадовці.  За дев’ять місяців прокурори області здійснили процесуальне керівництво у понад 28 тисячах кримінальних проваджень. Кожне п’яте з них спрямовано до суду з обвинувальним актом. Слідчі прокуратури області розслідували 179 кримінальних проваджень.

За даними відомства, упродовж трьох кварталів прокурорами пред’явлено до суду позовів на суму, що перевищує 350 мільйонів гривень. Судами уже задоволено позовні вимоги на понад 200 мільйонів гривень. За позовами прокурорів попереджено незаконне надання та реально повернуто з неправомірного використання 8400 га земель. Головний прокурор області Олег Синишин звернув увагу на збільшення росту злочинності на 17 відсотків та недостатню роботу з викриття резонансних корупційних правопорушень.

На Хмельниччині майже трьом тисячам злісних неплатників перекрили газ. Вперше в області виникла така критична ситуація з розрахунками споживачів за газ в міжопалювальний період. Заборгованість почала стрімко зростати з 01.04.2015 року, відколи НКРЕКП майже у 6 разів підвищила ціну на природний газ для потреб населення.

На початок жовтня 64 % подолян боргують за газ 90,2 мільйона гривень, тоді як торік у цей же період ця сума складала 22,4 млн. грн. Варто наголосити, що значна сума цьогорічного боргу – більше 20 мільйонів гривень, виникла за останніх два місяці.

На 1 жовтня 52,3 тисячі боржників Хмельниччини вже отримали “листи щастя” від Хмельницькгазу. Людей попереджають про відключення в разі несплати. Також наголошують на необхідності знайти можливість розрахуватися за спожитий паливо, а малозабезпеченим сім’ям рекомендують прискорити процес оформлення субсидій.

На Хмельниччині знову горів торф. 18 жовтня, рятувальники отримали повідомлення про пожежу. Поблизу села Масівці Хмельницького району на березі Південного Бугу загорівся торф. На момент приїзду пожежників, площа займання становила пів гектара. На місці пожежі працювали 22 рятувальники. Ліквідували вогонь близько десятої години вечора.