З наступного понеділка, 26 жовтня, хмельницькі школярі відпочиватимуть

20 Жовтня 2015 12:02
канікули

http://vsim.ua

Цьогоріч осінні канікули для школярів розпочнуться 26 жовтня, а на навчання учні вийдуть вже 2 листопада.

Канікули для учнів хмельницьких шкіл розпочнуться майже так само, як і зазвичай. На заваді цьому не стануть і вибори, котрі пройдуть цієї неділі, 25 жовтня.
За словами заступника начальника управління освіти Хмельницької міської ради Тетяни Дупляк, ще кілька років тому шкільні канікули визначало Міністерство освіти і науки України. Відтепер це рішення приймають самі навчальні заклади.
– Зараз питання канікул визначається навчальними закладами окремо. Це відбувається відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і в умовах політики децентралізації, яка відбувається зараз в системі  управління. Погоджується рішення з управлінням освіти, – пояснює «ВСІМ» Тетяна Дупляк.
Цього року традиційно малеча піде на відпочинок в останній тиждень жовтня. А за парти хмельницькі школярі сядуть в понеділок, 2 листопада.
– Канікули цього року ніхто не переносив. Як правило, це кінець жовтня – початок листопада. Робиться це таким чином, аби хоч приблизно рівно розподілити навчальні чверті у семестрі, – каже Тетяна Дупляк.