Депутатський мандат за прогули треба забирати, але одразу після позбавлення повноважень за розкрадання країни

21 Жовтня 2015 16:02
tomenko.ua

tomenko.ua

Народний депутат України Микола Томенко повністю підтримує ініціативу Президента щодо наведення порядку у Верховній Раді та боротьби з прогульниками у парламенті. Як відомо, Петро Порошенко доручив Конституційній комісії розглянути питання внесення змін до Конституції стосовно дострокового позбавлення народних депутатів їхнього мандата за три пропуски засідань Верховної Ради без поважних причин.

З цього приводу Микола Томенко поінформував, що він і ще лише кілька народних депутатів не пропустили жодного із 104 засідань Верховної Ради цього скликання. «І якби ця норма вже діяла, то нинішній парламент треба було би розпустити, оскільки там не існувало би 226 депутатів, які би пропустили менше трьох пленарних засідань», – зауважив він.

«Ідея наводити порядок у Верховній Раді добра, – вважає Микола Томенко. – Але бажано було би забирати депутатський мандат за прогули одразу після того, як будуть забрані мандати у тих депутатів, які були причетні до масового розкрадання державного майна України і бюджетних коштів».

Тому спочатку треба зняти депутатську недоторканність і арештувати тих, хто розкрадав країну, а потім вже забирати мандати у тих народних депутатів, хто пропустив три засідання ВР без поважних причин, підсумував Микола Томенко.

Джерело: Сайт: tomenko.ua