Екс-нардеп від «Свободи» оголосив голодування на один день

30 Жовтня 2015 18:01
Ігор Сабій на один день оголосив голодування

Ігор Сабій на один день оголосив голодування. Фото: з архіву

Свій вчинок він пояснює протестом проти політично вмотивованих кримінальних переслідувань українських патріотів в Україні.
Ігор Сабій, народний депутат України сьомого скликання, екс-голова Хмельницької обласної організації ВО «Свобода», який нині очолює київських «свободівців» оголосив голодування… на один день. Про це він написав на своїй сторінці у мережі «Фейсбук».

«Я, Сабій Ігор Михайлович, голова Київської обласної організації ВО «Свобода», політв’язень, знаходжуся під домашнім арештом з 6 жовтня за те, що захищав Конституцію України, оголошую голодування 30 жовтня з 00.00 до 24.00 на знак протесту проти політично вмотивованих кримінальних переслідувань українських патріотів в Україні. Це переслідування здійснює новий-старий режим, який на українських патріотичних гаслах, на наших спинах на смертях та ранах наших побратимів, дорвався до влади і планомірно знищує Україну. Я солідарний з усіма сучасними політв’язнями та пам’ятаю про подвиг наших попередників, сила духу яких зламала хребет ніби-то непохитній совєцкій імперії. Українців не зламати! Слава Україні!», – йдеться в повідомлення.

Ось таке повідомлення з’явилося на сторінці Ігоря Сабія у “Фейсбуці”. Наразі отримати коментар від політика газеті “Є” не вдалося, оскільки з ним відсутній зв’язок.

Нагадаємо, що 26 вересня в квартирі нардепа, яка знаходиться в Хмельницькому, відбувся обшук у рамках кримінального провадження щодо подій під Верховною Радою України 31 серпня. Шостого жовтня Печерський районний суд Києва обрав міру запобіжного заходу Ігорю Сабію – домашній арешт. Цілодобово. А 27 жовтня Печерський суд продовжив домашній арешт до 31 грудня. Щоправда, змінив цілодобовий арешт на нічний – з 22.00 до 6.00.