Хмельницька ОВК знову “розхльобує” “гріхи” попередньої голови комісії. Тепер “не грають” прізвища кандидатів

6 Листопада 2015 15:00
ltdaily.info

ltdaily.info

Хмельницька обласна виборча комісія знову зіткнулася з проблемами, які “наплодила” колишня голова комісії Наталія Кострубська.

Як розповіли “Незалежному громадському порталу” в ОВК, суть нестиковок зводиться до неправильно заповненої форми з прізвищами кандидатів у депутати обласної ради, яку подають до Державного реєстру виборців.

“Є так звана форма №2, яка подається обласною виборчою комісією до Держреєстру виборців при реєстрації кандидатів у депутати. Так ось за підписом Кострубської був з помилками заповнений цей документ. У ньому прізвища окремих кандидатів у депутати не відповідають дійсності. Зокрема, у партіях “Батьківщині”, “Самопоміч”, “За конкретні справи” ми виявили по дві невідповідності прізвищ, БПП “Солідарність” – чотири”, – зазначили в ОВК.

“Центральна виборча комісія поставила жорстку вимогу щодо подібних речей: якщо бодай “не гратиме” одна літера або цифра з року народження кандидатів у депутати, то “летить” увесь партійний список”, – додали в обласній комісії.

Наразі голова ОВК Костянтин Раац готує листа до ЦВК з проханням надати роз’яснення, як вийти з ситуації, що склалася.

Як писав НГП, до Хмельницької обласної ради, згідно остаточних даних обласної виборчої комісії,проходить 7 політичних сил.