На Хмельниччині під люстрацію потрапляє 64 посадовця

24 Листопада 2015 12:58

На Хмельниччині під люстрацію потрапляє 64 посадовця.

Такі дані наводить сайт Громадського люстраційного комітету.

grafik5В цілому, за два роки, а саме стільки триватимуть люстраційні перевірки службовців, згідно з Законом «Про очищення влади», в країні має бути перевірено 700 тисяч осіб, із яких: 59% – чиновники; 32% – працівники МВС; 5% – службовці СБУ; 3% – співробітники прокуратури; 1% – судді.

Як писав НГП, за дорученням Прем’єра Арсенія Яценюка на початку серпня цього року у Хмельницькій області працювала люстраційна комісія Мін’юсту. У директора департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяни Козаченко, велике здивування викликало відсутність очищення правоохоронних органів краю.

“Я була вражена тим, що, відповідно до закону, в УМВС та прокуратурі не виявлено осіб, які підпадають під застосування заборон. Це ті люди, які порушували права і свободи громадянського населення, чинили дії проти активістів та які були звільнені від відповідальності. Виявилось, що щодо громадян та активістів не було застосовано ані затримань, ані кримінальних проваджень, ані адміністративних проваджень”, – зазначила вона.

Минуло чотири місяця, але люстраційна комісія Мін’юсту не надала результатів перевірок посадовців Хмельниччини.