Які авто можуть не проходити техогляд в Україні

24 Листопада 2015 16:00
авто техогляд

o-doroge.com

Техогляд зможуть не проходити:

1. Машини, які використовуються виключно в рамках спортивних змагань;

2. Машини, вироблені понад 30 років тому і які підпадають під категорію «історичні». Такий автотранспорт має відповідати критеріям історичної цінності згідно з експертною оцінкою і мати відповідні номерні знаки історичних транспортних засобів;

3. Машини, що належать особам, які мають дипломатичну недоторканність;

4. Машини, які експлуатуються виключно в сільськогосподарській сфері і тільки на території України;

5. Машини, призначені для використання виключно в зоні відчуження відповідно до Закону «Про правовий режим території, яка отримала радіоактивне забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи»;

6. Спеціалізовані машини, які використовуються виключно на території України для перевезення цирків, парків розваг і т. п., максимальна швидкість яких не повинна перевищувати 40 км/год.

Крім того, перевізники та власники авто зможуть самі вибрати станцію, де будуть проходити ТО.

Нагадаємо, що обов’язковий техогляд буде проходити на станціях технічного обслуговування (СТО). У Мінінфраструктури кажуть, що того вимагає виконання Угоди про асоціацію України з ЄС.

Всі нововведення набиратимуть чинності поступово, протягом 2015—2022 років. В першу чергу змусять проходити більш жорсткий техогляд комерційні транспортні засоби, які здійснюють перевезення вантажів і пасажирів.