Колишнього хмельницького міліціонера розстріляли у власній квартирі

27 Листопада 2015 16:25

56-річний Сергій Березовський прийшов додому якраз тоді, коли в його квартирі знаходився зловмисник. Злодій впритул розстріляв господаря з травматичного пістолета.

Чоловік отримав серйозні тілесні ушкодження –  вогнепальні поранення правого передпліччя та нижньої щелепи. Але пенсіонеру ОВС вдалося наздогнати нападника, відібрав у нього зброю.

«Сергій Березовський уже переніс декілька операцій і наразі продовжує лікування. В обласному управлінні Національної поліції сподіваються на якнайшвидше повернення колеги у стрій, адже Сергій Антонович, попри вихід на пенсію, на громадських засадах продовжує займатися професійною підготовкою правоохоронців», – повідомляє прес-служба управління Національної поліції у Хмельницькій області.

Нападника уже затримали.  Ним виявися  36-річний житель Вінниці. Чоловік раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності саме за квартирні крадіжки і лише рік тому звільнився із місць позбавлення волі.

Як пояснив поліцейським затриманий, Хмельниччину обрав тому, що сам звідси родом і добре знає місцевість. Коли приїздив «на діло», оселявся в одному із готелів Хмельницького району, де його і затримали.

«На місці скоєння розбою зловмисник залишив і знаряддя злому, і пістолет, і безліч слідів, тож його причетність до скоєння злочину була беззаперечною. Та й сліди від сутички з потерпілим були «на обличчя», – йдеться у повідомленні прес-служби.

Правоохоронці з’ясували  причетність злочинця як мінімум до 15 крадіжок в нашому місті. Зазвичай зловмисник виносив з квартир гроші, прикраси та дорого вартісну техніку. Наразі його продовжують перевіряти на причетність до вчинення аналогічних злочинів як на території міста Хмельницького та області, так і на території сусідніх областей.

Зловмисникові доведеться відповідати перед законом за ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» та ч. 3 ст. 187 «Розбій» Кримінального кодексу України. Йому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Джерело: Сайт: vsim.ua