Завісу привідкрито. Знайомтеся – кандидати на посаду заступника мера Хмельницького та секретаря ради

4 Грудня 2015 11:05
Вже 4 грудня у Хмельницькій міській раді можуть обрати нового секретаря ради, а також заступників міського голови

4 грудня у Хмельницькій міській раді можуть обрати нового секретаря ради, а також заступників міського голови. Фото: автора

Сьогодні, 4 грудня, за ці кандидатури голосуватимуть депутати Хмельницької міської ради.
У стінах виконкому засідали депутатські фракції Хмельницької міської ради. У кожну з них приходили ті, хто вже завтра може змінити своє місце роботи, ставши або заступником міського голови, або секретарем міської ради. Усі ці кандидатури подав міський голова Хмельницього Олександр Симчишин. Серед них є як доволі знайомі прізвища, так і «іноземці» – з іншого міста України.https://youtu.be/T1ztT7CmC_I

Отже, на посаду секретаря Хмельницької міської ради претендує Михайло Кривак, який другу поспіль каденцію обраний депутатом від ВО «Батьківщина». Михайло Михайлович народився в 1974 році в селі Подільське Кам’янець-Подільського району. У 1998-2001 роках працював вчителем географії та біології в хмельницькій школі №14. У 2001 році став директором цієї школи, яку очолює донині. Однією з перших фраз, яку сьогодні промовив Михайло Кривак на співбесіді в одній з фракцій: «Я не кум Олександра Симчишина, як деякі розповідають». Обіцяв бути відкритим для всіх депутатів, незалежно від політичної приналежності, та працювати в команді.

Михайло Кривак

Одним із заступників міського голови може стати відомий багатьом Анатолій Нестерук, якому 60 років. Анатолій Макарович єдиний, хто після зміни влади в місті за підсумками виборів  15 листопада цього року, залишився на посаді заступника мера, яку обіймає з грудня 2012 року. До того ж часу він у 2008-2010 роках був міським головою Кам’янця-Подільського, а ще раніше – у 2006-2008 роках, також працював заступником мера Хмельницького.

Анатолій Нестерук

«Іноземцем» в команді Симчишина може стати Андрій Бондаренко. Уродженець Дніпропетровська, якому 39 років, у 1998-2010 роках працював у Дніпропетровській облдержадміністрації. Навіть був там начальником обласного фінансового управління. В 2011-2013 роках очолював управління економічного аналізу Львівської обласної ради, потім став завідувачем сектору апарату Верховної Ради України, а з березня по грудень 2014 року був заступником міністра Міністерства інфраструктури України. З травня цього року є помічником народного депутата Андрія Іллєнка.

Андрій Бондаренко

Галина Мельник претендує на посаду заступника з гуманітарних питань. Галина Леонтіївна, яка є депутатом міського ради сьомого скликання від ВО «Свобода», з 2003 року очолює хмельницьке НВО №28.

Галина Мельник

Наймолодшим заступником міського голови Хмельницького може стати депутат міськради минулого скликання Володимир Гончарук, якому 28 років. Він, судячи з біографічної довідки, яку роздали депутатам, тимчасово не працює. Але в 2010-2011 роках працював економістом на приватному підприємстві, а в 2013-2014 роках був помічником-консультантом народного депутата Ігоря Сабія.

Володимир Гончарук

Окрім помічника-консультанта Ігоря Михайловича, в команді Олександра Симчишина може працювати ще й дружина екс-нардепа. Юлія Сабій є кандидатом на посаду керуючої справи міськвиконкому. Юлія Михайлівна, якій 36 років, за освітою юрист і з 2001 року по сьогоднішній день працює головним спеціалістом Хмельницького обласного територіального відділення  Антимонопольного комітету України.

Юлія Сабій

Вже сьогодні Хмельницька міська рада на своєму другому пленарному засідання розгляне ці кандидатури та шляхом таємного голосування призначить винесе своє рішення – працювати цим кандидатам заступниками мера та секретарем міськради чи ні. Нагадаємо, початок сесії о 10.00. Сайт «Є» планує провести пряму відеотрансляцію з Хмельницької міської ради.