Зима в Карпатах: де в Україні можна відпочити недорого

4 Грудня 2015 14:01
лижи славське

slavskoe-hotel.org.ua

Ми передаємо вітання зимі та починаємо готуватись до гірського відпочинку. А поки ви вирішуєте, хто крутіший – лижники чи сноубордисти, ми розглянемо та порівняємо найпопулярніші гірськолижні курорти України. А так, як ціни в цьому році кусаються, як морози на Водохреще, то акцентуємо свою увагу на питаннях економії.

Буковель

article_5453a76e654dd2.24528133

Буковель – найбільший та найпопулярніший український гірськолижний курорт. Це невеличке містечко знаходиться неподалік від села Поляниця в Івано-Франківській області. Курорт відомий своєю надзвичайно розвиненою інфраструктурою (розважальні центри, кафе, ресторани, готелі, кінні прогулянки, ковзанка і т.д.) та підготовленими трасами різного рівня складності.

YObo0Fr7C7E

Однак, незважаючи на значну кількість плюсів та шалену популярність, варто бути готовим до затяжних черг та високих цін. Наприклад, Skipass (білет на витяг) на три дні катання у низький сезон коштує 940 грн, у високий – 2125 грн.

Порада: Не спішіть купувати Skipass у касі. Досить часто їх перепродають дешевше лижники-початківці, які зрозуміли,  що зимовий спорт це не їх стихія.

Також, радимо зекономити на проживанні, адже багато готелів надають знижки, щоб заповнити свій номерний фонд.

Яремче

otdyh-v-karpatah-yaremche

Курорт Яремче також розташований в Івано-Франківській області, в 30 км від Буковелі. Яремче варто обрати, якщо ви бажаєте зекономити на проживанні, однак плануєте кататися в Буковелі. У цьому випадку не варто переживати за транспорт, так як весь час курсують рейсові автобуси, місцеві жителі та люб’язні відпочиваючі, які залюбки підвезуть вас на своєму транспорті.

TIsDjG9DsXI

Яремче підійде для новачків, які щойно почали опановувати зимові види спорту. Тут знаходяться  2 підйомники, досить пологі схили та прості траси для початківців.

До речі, якщо ви плануєте кататися в Буковелі і не маєте власного спорядження, то орендувати його вигідніше у Яремчі.

Драгобрат

P1

Драгобрат – це найвисокогорніший гірськолижний курорт України, що розташувався у Закарпатській області, поблизу села Ясіня. Так як гори тут найвищі, то сезон починається найраніше (з листопаду) та закінчується найпізніше (у травні). Саме тому, сюди з’їжджаються справжні екстримали з усієї країни впродовж 6 місяців на рік.

Курорт Драгобрат також має досить розвинену інфраструктуру, однак більше підійде для досить підготовлених лижників, так як має лише одну гірку для початківців.

0GJFNuV9PUg

Також, варто зазначити, що до курорту досить важко дістатися (прямують позашляховики та таксі), через його високе розташування та круті схили. Тому, якщо ви вирішили, в цілях економії, відправитись сюди на власному транспорті, то краще відмовитися від цієї ідеї, або обрати інший більш безпечний маршрут.

Славське

134927_444571845577836_1156467738_o

Славське – один із най багатолюдніших гірськолижних курортів в Україні. І це, не випадково. Славське обирають ті, хто прагне зекономити час та гроші. Так як, до цього курорту найпростіше дістатися (через станцію проходять більшість потягів західного спрямування), то ви автоматично витрачаєте менше часу та коштів на автобус, таксі чи бензин загалом.

jQjqApXCBAw

Проживання у Славському також на порядок дешевше, через менш розвинену інфраструктуру. Тому, якщо ви шукаєте спокійний відпочинок для душі і по кишені, то це для вас оптимальний варіант. Однак, будьте готові до того, що розваг тут досить мало, а черги солідні, так як цей курорт популярний серед лижників «вихідного дня».

Поляна

фото616

Селище Поляна знаходиться у західній частині українських Карпат. Цей курорт відомий своїми лікувальними властивостями більше, ніж гірськолижним спортом. Однак, кататися тут також можна, до того ж досить бюджетно.

Саме у Поляні розміщується значна кількість санаторіїв, що спеціалізуються на лікуванні та профілактиці мінеральними водами.  Щодо гірськолижних розваг – ця місцевість призначена для початківців, однак вона оснащена досить якісними, широкими та пологими трасами.

-yDlojRU_zU

Саме тут ви зможете навчитися кататися за помірну ціну, адже, наприклад, вартість підйомника на цілий день коштує 150 грн, що в декілька разів дешевше цін Буковелі. Отже, ми вітаємо усіх із початком зими та бажаємо провести незабутній лижний сезон, незважаючи на складні економічні реалії сьогодення. І не забувайте, що навіть найменші кошти витрачені на подорож  принесуть вам набагато більше емоцій та користі, ніж чергова річ.

Тому, радимо правильно розставляти пріоритети та бажаємо незабутньої зими!