НСК «Олімпійський» повинен стати головною спортивною (а не лише футбольною) і відкритою ареною для всіх

10 Грудня 2015 10:31
стадіон

sport.ua

Під час слухань у Комітеті ВР з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, присвячених дотриманню законодавства стосовно використання коштів Держбюджету та кредитних коштів для проведення в Україні фіналу Євро-2012 з футболу, народний депутат України, віце-президент НОКу Микола Томенко наголосив, що нарешті необхідно отримати від правоохоронних органів звіт за використання коштів на Євро-2012, а також завершити будівництво проектів та виконати зобов’язання, які брала на себе українська держава.

«Наприклад, НСК «Олімпійський» будувався за бюджетні кошти як об’єкт, доступний для усіх громадян України та як центральна спортивна, а не лише футбольна арена нашої держави», – зауважив М. Томенко.

Він додав, що на сьогодні треба завершити і будівництво легкоатлетичної інфраструктури, а також відновити спортивні об’єкти, які, на його переконання, були незаконно знесені під Євро-2012. «Крім того, треба нарешті «запустити» обіцяний музей спорту та багато інших об’єктів, на які виділялося державне фінансування», – зазначив Микола Томенко.

Він запропонував також створити наглядову раду при НСК «Олімпійський» та зробити все, щоб він став відкритою головною спортивною ареною України, як це і передбачалося.

Джерело: Сайт: tomenko.ua