АГРАРІЇ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ ПРОСЯТЬ НЕ ЧІПАТИ ЇХ, ІНАКШЕ “ДОНЕЦЬК І ЛУГАНСЬК БУДУТЬ У КОЖНОМУ СЕЛІ”

11 Грудня 2015 13:08

тракториПонад тисячу фермерів, дрібних сільгоспвиробників та представників агрокомпаній краю знову вийшли на Майдан Незалежності обласного центру. Цього разу – з вимогами до центральної влади, яка вже з наступного року планує скасувати спеціальний режим оподаткування у сільському господарстві. Та якщо пільги скасують, кажуть аграрії, держава буде голодною. А сільгоспвиробництво – збитковим.

З плакатами і рішучим настроєм сільгоспвиробники  вже вдруге вийшли на головний майдан області. З’їхалися з усіх районів, аби привернути увагу влади до неминучої кризи в аграрній галузі. Її очікують вже з нового, 2016 року, коли в Україні готуються скасувати спеціальний режим оподаткування податку на додану вартість у сільському господарстві.

Протестувальники стверджують: сільське господарство нині працює на межі рентабельності. Тому  скасування податкових пільг агросектору відчує кожен пересічний споживач.

Аграрії області налаштовані рішуче. Кажуть, їхню ініціативу вже підтримали колеги зі всіх регіонів України. Впевнені, що змусять владу прислухатися до своїх вимог.

Доводи про те, що скасування спеціального режиму оподаткування ПДВ – це вимога міжнародного валютного фонду, – учасники акції протесту спростовують.

Протестувальники ухвалили звернення до вищих органів влади і тепер сподіваються на плідний діалог щодо подальшого розвитку аграрної галузі в Україні. Підписати звернення вимагатимуть і новообраних депутатів краю.

Деталі – у сюжеті.