Яценюк залишиться прем’єром завдяки США та ЄС – Томенко

17 Грудня 2015 12:08
яценюк

фото: slovoidilo.ua

Незважаючи на заяви депутатів, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк поки що зможе зберегти свою посаду.

Про це в ефірі телеканалу ZIKзаявив народний депутат Микола Томенко, передає «Слово і Діло».

«Його підтримують США та ЄС. Адже цей політик – лобіст їхнього бізнесу, на противагу інтересам українських підприємців. Ймовірно, буде спроба навіть створити третій «суперреформаторський» уряд. Дискусія ж про дострокові парламентські вибори спалахне не раніше весни 2017 року», – сказав він.

За словами Миколи Томенка, Арсеній Яценюк вміє працювати із західними партнерами. «Коли вони щось вимагають від України, він погоджується. Джозеф Байден під час свого візиту дав знати, що поки нікого знімати не потрібно. Крім того, команда Яценюка активно користується нормами коаліційної угоди».

Нардеп зазначив, що політичні конкуренти Яценюка, аналізуючи ситуацію в країні, не поспішають очолити уряд і не прагнуть до перезавантаження уряду.

«Балів Яценюку додає й проамериканський і прозахідний фактор – його вважають людиною, з якою можна домовлятися, адже він є лобістом бізнесу. Американська та європейська бізнес-асоціації підтримують Яценюка. Адже багато західних компаній тут працюють на пільгових умовах, на відміну від українських підприємців», – сказав Томенко.

Микола Томенко Народний депутат України

Томенко пообіцяв домогтись переходу до обрання парламенту за відкритими партійними списками Сказано 24 вересня 2014 р. Статус обіцянки: У ПРОЦЕСІ

Також, імовірно, буде спроба створити вже третій реформаторський уряд Яценюка, в якому значно скоротять кількість міністерств, об’єднавши їх за незрозумілим принципом.

«Там буде менше міністрів і якісь міністерства будуть об’єднані. Наприклад, охорона здоров’я, молодь і спорт – все до купи. Екологія ж виявиться всередині сільськогосподарського бізнесу. Все це буде подано як третій суперреформаторский уряд Яценюка», – прогнозує Томенко.

Дострокові парламентські вибори в країні можуть таки відбутися, однак не найближчим часом.

«Виборів точно не буде в 2016 році, адже організаційних або фінансових причин для цього немає. Реальна дискусія про дострокові вибори стане актуальною з весни 2017 року. І озвучені президентом чотири роки без виборів – добре для багатої, успішної країни з відповідальною політикою. Для олігархічної держави з безвідповідальними чиновниками – це зло», – резюмував Микола Томенко.

Нагадаємо, раніше Микола Томенко заявив, що врятувати парламентську коаліцію та сформувати новий уряд можна шляхом «кадрової рокіровки».