НА ЗАСІДАННІ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ ШУКАЛИ ВАЖЕЛІ ВПЛИВУ НА ТОРГОВЕЛЬНІ МЕРЕЖІ-ВЕЛЕТНІ

14 Січня 2016 15:01

супермаркетБойкот купівлі товарів у магазинах, які не платять податки у подільську казну. Громадська рада при міськвиконкомі думала, що робити з підприємствами, доходи яких обходять Хмельниччину. У немилість потрапили торгівельні мережі-велетні. Такі як  «Сільпо», «Фокстрот», «Таврія» та «Епіцентр». А ще хмельницькі активісти міста обрали нового керівника Громадської ради при міськвиконкомі та розбиралися з прогульниками. А таких нарахували близько десятка.

Два кандидати на посаду голови Громадської ради  при міськвиконкомі. Перший – юрист В’ячеслав Заречнюк, який до цього виконував обов’язки першого заступника голови цієї ради. Другий – податківець Олександр Папуга. Ці кандидатури обговорювались від листопада минулого року. Саме тоді свої обов’язки за станом здоров’я склав Іван Бухал.

В результаті голосування, набравши 51 голос головою ради став В’ячеслав Заречнюк. А Олександра Папугу обрали його першим заступником. Тож, вже у новому складі взялися до роботи.

На порядку денному – підприємницькі питання. Йдеться про  діяльність велетенських торгівельних мереж, які працюють на теренах Хмельниччини. Однак податки сплачують в  інші регіони.

Тож, попри розбіжності у поглядах на розв’язання проблеми, члени ради все ж підтримали звернення до міського голови. Як зазначив В’ячеслав Заречнюк, із заплющеними очима. І в надії, що міська влада не відфутболить проблему. Адже впевнені, головне – ініціатива.

Детальніше про те, як саме члени Громадської ради пропонують розв’язати проблему торговельних мереж-велетнів, дивіться у сюжеті.