Через грип у Хмельницькому і Нетішині закрили школи

20 Січня 2016 14:04

Фото: ua.korrespondent.net

Місцева влада вирішила не чекати перевищення епідпорогів, а призупинити навчання, щоб уникнути поширення вірусів.
У Хмельницькому через зростання захворюваності на грип призупинили навчальний процес у школах. У Нетішині не пускатимуть дітей і в садочки. За словами директора департаменту освіти та науки Олега Фасолі, рішення про обмеження навчального процесу прийняли з метою уникнення епідемії.

У Хмельницькому навчальний процес призупинили до 25 січня. Однак лише у школах, діти і далі відвідуватимуть садочки і позашкільні заклади. Навчатимуться також студенти.

“Поки ми рекомендували тимчасово призупинити навчання у школах. Далі подивимося, як хвороба буде поширюватися серед дітей. Вчора ми спостерігали що кількість хворих не збільшувалася, сподівалися, що так і буде. Але сьогодні за ніч, на жаль, багато діток поступило в лікарню”, — сказав начальник управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Михайло Василишин.

У Нетішині навчання у школах і садочках призупинили до 26 січня. Відповідне розпорядження підписав міський голова Олександр Супрунюк. За його словами, лише за сьогодні, 19 січня, кількість хворих дітей у місті збільшилася вдвічі.

“Відзавтра на тиждень, до 26 січня, у нас призупинено навчання у школах та дитячих садочках. Лише за вчора у нас було зафіксовано 157 хворих, з них 56 дітей, а сьогодні — вдвічі більше”, — каже Олександр Супрунюк.

За даними Міністерства охорони здоров’я, Хмельниччина не входить до переліку областей, де реєструють найвищу захворюваність на грип та ГРВІ.

Читайте також: Поради Держсанепідслужби, як вберегтися від грипу.