Коли очікувати другу хвилю грипу

2 Лютого 2016 16:05
грип маска дитина

tvoemisto.tv

В Міністерстві охорони здоров’я очікують, що невдовзі в Україні розпочнеться друга хвиля грипу, однак сподіваються, що вона не буде настільки масова.

Ранньої весни варто очікувати нової хвилі захворюваності на грип. Про це заявив міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі, повідомляє Українська правда. Життя з посиланням на Інтерфакс.

На запитання журналістів, чи варто чекати в лютому нового сплеску епідемії, міністр сказав: «Так, ми чекаємо, але я сподіваюся, що не буде такої масштабності».

«Загалом, сезонність грипу така, що перша хвиля – це до кінця року, останні кілька тижнів плюс перші дві-три тижні нового року, і потім друга така хвиля – це рання весна», — пояснив він.

Квіташвілі також підтвердив, що захворюваність серед українських школярів нині знизилася завдяки введеному карантину.

Як відомо, у вівторок Міністерство охорони здоров’я констатувало в Україні епідемію грипу.

Епідеміологічний поріг перевищено в 18 областях, при цьому в 11 областях епідпоріг перевищено на 50%. У Львові 27 січня було оголошено про початок карантину у школах до 2 лютого.

Загалом від початку епідсезону 2015—2016 року захворюваності на грип та ГРЗ на Львівщині захворіло понад 175 тисяч осіб. За 28 січня у Львові на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло 1729 осіб. За весь час діагностовано 6 летальних випадків від грипу А(N1H1).