Битва за Громадську раду при Кам’янець-Подільському виконкомі

4 Лютого 2016 17:50
kam-pod.gov.ua

kam-pod.gov.ua

Сьогодні під час засідання виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради члени виконкому розглядали питання про створення ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування складу Громадської ради при виконавчому комітеті Кам’янець-Подільської міської ради. Найбільше це питання зацікавило самих членів Громадської ради.

Як повідомив начальник юридичного управління міськради Олег Мєлєкєсцев, 2014 року було прийнято ряд рішень про втрату чинності постанов про положення і персональний склад Громадської ради. Тому, де-юре, такої структури при виконкомі наразі не існує, саме тому пропонується оголосити про створення ініціативної  групи з підготовки установчих зборів для формування нового складу ГР.

У відповідь на це голова Громадської ради Валентина Магілат наголосила, що ГР легітимна та діюча. Сьогоднішнє рішення виконкому у Громадській раді вважають протиправним та обіцяють оскаржити в судовому порядку.

«Ви хочете, щоб виконком був при Громадській раді», – обурювався заступник міського голови Григорій Горшунов.

Врешті-решт? члени виконкому проголосували за «створення ініціативної групи…», утримався лише Володимир Постовий.

Міський голова Михайло Сімашкевич натомість порадив присутнім представникам ГР увійти до ініціативної групи. В коментарі  НГП пані Магілат повідомила, що вони не братимуть участь у вищевказаній групі, адже її створено протизаконно. Це рішення буде оскаржено у суді. Також вона заявила, що у Міністерстві юстиції знають про ситуацію у Кам’янці-Подільському.

Якщо ж нічого не зміниться, у ініціативної групи буде 45 днів для підготовки установчих зборів для формування складу нової Громадської ради при виконкомі.

При цьому, на офіційному сайті міської ради і досі зберігається сторінка «Структура Громадської ради», де Валентина Магілат значиться її головою.

Фактично одразу після закінчення виконавчого комітету на члена ГР, що була присутня на засіданні, Олену Баблонюк вже чекали правоохоронці. У фойє міської ради їй вручили чотири повідомлення про підозру у вчинені кримінальних правопорушень. Мова йде про нанесення легких тілесних ушкоджень, спричинення фізичного болю, дачу завідомо неправдивих свідчень та підробку підпису. Всі ці події відбувались у різний час.

Олена Баблонюк більш відома у Кам’янці-подільському, як одна із публічних захисниць Сергія Макоцея, засудженого до довічного позбавлення волі за убивство 18-річного хлопця.