Микола Томенко: Ви будете сміятися, але влада зрозуміла, що в Україні – криза

9 Лютого 2016 11:01
томенко

ua.112.ua

«Для мене теж велика «несподіванка», що влада нарешті зрозуміла те, що було очевидно, як мінімум, ще півроку тому: в Україні – криза. Причому, не стільки політична, як – суспільно-політична», – заявив народний депутат України Микола Томенко вчора в ефірі ток-шоу «Че» з Єгором Чечериндою на «24 каналі», коментуючи заяву лідерів парламентської коаліції про політичну кризу в Україні.

«Ця суспільно-політична криза полягає насамперед у тотальній недовірі українців до уряду зокрема та до всіх структур влади загалом, – вважає М. Томенко. – Було очевидно, що коаліція існує де-юре, а де-факто її немає. Адже зміни до Конституції і бюджет ухвалювались голосами «Народного фронту», більшою половиною БПП, «Опоблоком» та колишніми регіоналами з груп «Воля народу» та «Відродження» (їх я умовно називаю групою «Наш край»). Таким чином, у парламенті вже давно діє неформальна коаліція із БПП, «Народного фронту» та колишніх членів Партії регіонів. А тепер раптом керівники провладних фракцій «зрозуміли», що в Україні – криза, а в парламенті відсутня коаліція…»

Микола Томенко не вірить, що таке «прояснення у головах» лідерів коаліції призведе до зміни стратегії та соціально-економічного курсу уряду, оскільки влада чітко задекларувала готовність виконувати настанови своїх західних партнерів (зокрема, зберегти Яценюка на посаді прем’єр-міністра та підтримувати нинішню політику уряду).

«Тому результатом нинішнього «загострення» на останньому засіданні ради коаліції може бути те, що Яценюку доведеться розпрощатися з частиною міністрів свого уряду. Або для того, щоб «вгамувати» кадрові апетити, доведеться розширити перелік кадрових пропозицій за рахунок посад в Рахунковій палаті, ЦВК, Конституційному Суді, облдержадміністраціях тощо», – припустив політик.

Загалом, на його думку, нинішня ситуація жодним чином не пов’язана з тим, що буде змінена стратегія соціально-економічної політики України.

«Очевидно, що влада погодила із Заходом необхідність діяльності в Україні так званого «третього американського уряду Яценюка». І саме це є найбільш трагічним. Оскільки сьогодні бажано було би змінити саму стратегію тотального виконання постулатів МВФ на необхідність відновлення і формування власної національної економіки. Але все виглядає таким чином, що поки що на це – шансів дуже мало», – підсумував Микола Томенко.

Джерело: Сайт: tomenko.ua