Очільник хмельницької поліції Онісьєв і три заступники Семенишина не пройшли атестацію

10 Лютого 2016 17:51

Начальник Хмельницького міського відділу поліції Валерій Онісьєв не пройшов атестацію.

Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив т.в.о начальника обласної поліції Микола Семенишин.

За його словами, Онісьєв під час співбесіди набрав оцінку 4 і підлягає звільненню “через службову невідповідність”. Проте визначення цьому поняттю Семенишин не дав.

Фото Афіни Черкезової, НГП

Фото Афіни Черкезової, НГП

“Онісьєв готує апеляційна скарга і ми сподіваємось, що апеляційна комісія розгляне її та врахує всі критерії оцінювання у прийнятті того чи іншого рішення”, – зазначив він.

Водночас Семенишин заявив, що, на його думку, Валерій Онісьєв відповідає займаній посаді, оскільки набрав необхідну кількість балів під час тестування та пройшов перевірку на поліграфі. це дає йому право на подання апеляції.

Окрім, Онісьєва атестацію не пройшли заступник начальника обласної поліції з оперативної робои Василь Птащук, заступник-начальник слідчого управління Микола Кащук та заступник начальника обласної полції Сергій Мельник.

Сам Микола Семенишин атестацію не проходив. За його словами, керівник національної поліції прийняв рішення про призначення на деякі посади відповідно до якості роботи за останні 100 днів. Хоча Семенишин був зареєстрований на атестацію та був готовий до проходження тестів.

“Сьогодні вперше за роки незалежності до процесу атестування залучені представники громадянського суспільства, які також пройшли відповідний незалежний відбір і з їхньою думкою ми не можемо не рахуватися”, – резюмував т.в.о начальника обласної поліції.

Нагадаємо, що з 25 січня розпочався другий етап атестації поліцейських Хмельниччини — співбесіди з атестаційними комісіями. Участь в атестаціях беруть понад 2 тис. правоохоронців області.

Процес атестації співробітників ГУ Національної поліції у Хмельницькій області планується завершити до кінця лютого 2016 року.