На Хмельниччині ліквідують всі районні і міські управління юстиції

25 Лютого 2016 13:03
Віктор Худняк запевняє, що органи юстиції стануть ближчими до людей

Віктор Худняк запевняє, що органи юстиції стануть ближчими до людей. Фото: з архіву

Замість них утворять бюро безкоштовної правової допомоги.
Цього року на Хмельниччині втілять у життя новий проект з реформування органів юстиції, у рамках якого запланована ліквідація усіх районних і міських управлінь. Про це повідомив начальник Головного управління юстиції у Хмельницькій області Віктор Худняк.

“У грудні минулого року було прийняте рішення Міністра юстиції щодо заходів оптимізації: до 1 липня 2016 року мають бути ліквідовані всі міськрайонні управління юстиції. На їхній базі утворять бюро безкоштовної правової допомоги, – зазначив Віктор Худняк. – Ми переходимо на європейський сервісний рівень роботи, щоб люди не боялись іти до органів юстиції, аби отримати допомогу”.

В бюро можна буде отримати безоплатну первинну правову допомогу – правову інформацію та консультації. Соціально незахищені громадяни тут же матимуть доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги – складання процесуальних документів та представництва в суді.

“На бюро будуть повністю покладені обов’язки консультацій з усіх юридичних питань — це заяви, скарги, крім того, буде організовано навчання щодо оволодіння онлайн-сервісами, які зараз вводяться. Так, багато людей досі не знають, як користуватися онлайн-послугами, до прикладу, як отримати витяги з реєстрів”, – додав очільник обласного управління юстиції.

Усього на Хмельниччині нині є 20 районних і міськрайонних управлінь юстиції. Скільки буде створено бюро, поки що не вирішили. До слова, утворення бюро не потребуватиме додаткових видатків державного бюджету: їх ресурсне забезпечення здійснюватиметься за рахунок майна і коштів районних та міських управлінь юстиції, які будуть ліквідовані найближчим часом.