У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ ЗАЦВІЛИ ЕКЗОТИЧНІ ДЕРЕВА

13 Квітня 2016 11:16

Символ японської культури вабить оригінальною красою і хмельничан, і гостей обласного центру. Щороку, щойно розквітає японська вишня, біля дерева стає людно, а сторінки хмельничан у соцмережах рясніють рожевим квітом. А от знайти магнолію жителі та гості обласного центру можуть на території Хмельницького національного університету.

Щодня, відколи зацвіла сакура, на головній площі краю людно. Тут цвіте різновид сакури, пристосований до природних умов саме нашої місцевості. А справжня японська вишня зростати в обласному центрі не може, бо не витримує зимових морозів. Сакура починає квітнути, коли температура повітря декілька днів тримається на позначці +7. Та той факт, що це не справжня японська вишня, містян не бентежить.

Інше диво природи – дерево магнолії. Росте воно на території Хмельницького національного університету. Квіти магнолії вже декілька днів поспіль милують око хмельничан та гостей обласного центру. На відмінну від сакури, магнолія може квітнути досить тривалий час – від ранньої весни і до літа.