Лідери фракцій Хмельницької облради не дійшли згоди в обранні заступників голови

19 Квітня 2016 12:35

КРІСЛА ЗАСТУПНИКСьогодні голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний провів консультації з керівниками фракцій щодо питань обрання заступників голови ради.

Як повідомили “Незалежному громадському порталу” поінформовані джерела, консенсусу не вдалося досягнути. Дискусійним виявилася посада першого заступника. За неї змагається фракція “За конкректні справи”, яка наполягає на висуненні свого керівника Неоніли Андрійчук. Інші варіанти, до прикладу, посад “простого” заступника або керівника апарату ради, “герегівці” відкидають.

Нагадаємо, що раніше голова Загородний заявив, що на посаду першого заступника він, як і минулого разу, пропонуватиме керівника фракції Об’єднання “Самопоміч” Олександра Драгана.

Також інтерес до посади першого має ВО “Батьківщина”. Попри те, що її лідера фракції Валерія Лескова не було на цьому засіданні, за даними НГП, кілька днів тому він мав особисту зустріч із Загородним. Оголошена вимога Лескова носила ультимативний характер: якщо голова ради не висуне його на посаду першого заступника, то фракція Тимошенко переходить в опозицію до влади.

“Якщо кандидата від фракції “За конкректні справи” обирати на посаду першого заступника, то це вважатиметься монополізмом обласної влади. Тому що, діючий голова облради від БПП “Солідарність”, а “конкретники” постійно наголошують, що вони частина команди Президента (той же народний депутат Андрій Шинькович входить до складу порошенківської фракції у Верховній Раді). Виходить, в обласній раді не існуватиме противаги сил”, – прокоментував ймовірні розклади голова Аграрної фракції в облраді Сергій Іващук.

“Щоб задовольнити неабиякі політичні апетити, розглядається введення додаткової посади заступника голови та зрівняння посади першого до звичайного. Зрозуміло, що перед тим, як прийняти такі зміни, варто привести до відповідності чинний регламент обласної ради”, – розповів НГП один із голів фракцій.

Наступний раунд перемовин з кервниками фракцій відбудеться за день до пленарного засідання сесії облради, 20 квітня. Учасники не приховують скептицизму, говорячи, що кадрові питання, швидше за все, будуть зняті з розгляду. Для укомплектування заступниками голови ради прораховується варіант зі скликання окремої позачергової сесії.

Як відомо, голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний уже п’ятий місяць працює без заступників. Кадрове питання провалювалося на кількох сесіях.