Микола Томенко: Нинішній владі залишилось заборонити ще й політичні анекдоти!

19 Квітня 2016 11:27

томенкоТак лідер громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко відреагував на ініціативу депутата від «Народного фронту» Сергія Пашинського про запровадження кримінальної відповідальності за поширення неправдивої інформації (наклеп).

Микола Томенко нагадав, що цей закон усіляко намагалися провести в часи Кучми, а у часи Януковича таку законодавчу ініціативу намагався реалізувати у 2012 році депутат від Партії регіонів Віталій Журавський. Законопроект про наклеп, що був прийнятий тодішньою парламентською більшістю у першому читанні, викликав масове обурення журналістів та громадськості, і пізніше голосування за цей закон було скасоване постановою ВР. Крім того, прийняття проекту закону про наклеп спричинило негативну реакцію і серед міжнародних організацій: засудили ухвалення законопроекту у першому читанні ОБСЄ, Рада Європи, Єврокомісія, «Freedom House», Міжнародна і Європейська федерації журналістів та ін.

«І тепер раптом після Революції гідності одне з «облич нової влади» хоче карати за так званий наклеп!.. Я разом із журналістами не допустив цього в часи Кучми і в часи Януковича. Нині, виявляється, все «по-новому»: і Погоджувальну раду планують не транслювати в прямому ефірі, і за наклеп карати! До речі, враховуючи нинішню ситуацію з «чесністю» та «справедливістю» нашої судової системи можна лише уявити, як насправді працюватиме закон про наклеп! Залишається нинішній владі ще й політичні анекдоти заборонити!», – зауважив політик.

Джерело: Сайт: tomenko.ua