У голови Хмельницької облради може з’явитися заступник з питань АТО

21 Квітня 2016 10:36
shepetivka-rada.gov.ua

shepetivka-rada.gov.ua

Депутати Хмельницької обласної ради внесуть зміни до регламенту облради, щоб розв’язати кадрову кризу.

Це стало відомо НГП за наслідками чергових консультацій керівників фракцій та голови ради Михайла Загородного у середу.

Вже завтра, 21 квітня під час пленарного засідання сесії ради планується проголосувати за збільшення кількості заступників голови облради. Зокрема, обранцям запропонують ввести додаткового заступника, який опікуватиметься учасниками АТО, переселенцями, комунікуватиме з військкоматами. Теоретично на цю посаду претендуватиме лідер фракції “Батьківщина” і діючий військовослужбовець Валерій Лесков.

У коментарі НГП він підтвердив готовність посісти вказане крісло. На його думку, сьогодні тема соціального захисту учасників АТО і тимчасово переміщених осіб з окупованих територій на материкову Україну є ключовою для центральної влади.

При цьому, Лесков зауважив, що саме голосування за кадрові призначення буде перенесене на іншу сесію.

Окремо зависло голосування за посади першого і просто заступників голови Хмельницької облради. Наразі серед керівників фракцій  немає до кінця узгодженості щодо розподілу крісел.

Під час політичних торгів голова ради Михайло Загородний також пропонував посаду керуючого справами виконавчого апарату ради. Однак жодна з політичних сил не виявила бажання делегувати свого представника на це місце.