На Великодні свята кавоманів запрошують до Кам’янця-Подільського

29 Квітня 2016 17:25
Минулого року підприємець та автор ідеї рекордної турки витратив на напій для туристів понад 30 кілограмів кави.

Минулого року підприємець та автор ідеї рекордної турки витратив на напій для туристів понад 30 кілограмів кави. . Фото: з архіву редакції

Фестиваль «Кам’янецька турка» втретє відбудеться у Кам’янці-Подільському. Цього разу на Великодні свята.
Триватиме він три дні — з 1 по 3 травня.
У програмі святкування кавові марафони, майстер-класи із шоколадом та зернами кави, смачні розваги — кава «на ровері», кава «на капоті», шоколадно-кавова терапія та концертна програма у вечері кожного дня.
Кавове містечко розташується на площі Польський ринок. Саме там можна буде і поспівати караоке. Організатори обіцяють цікаві кавові розіграші.
Кілька років тому у Кам’янці-Подільськомувстановили рекорд України. На одній із площ зварили 333 літри кави у турці-рекордсменці. Цими вихідними кавомани знову зможуть посмакувати із неї улюбленим напоєм. До речі, минулого року, на День міста, хмельничани також мали змогу посмакувати каву із рекордної турки.
У міській раді розповідають, що турецька кава з’явилась вперше на теренах сучасної України саме у Кам’янці-Подільському через те, що місто розташовувалось на перетині торгівельних шляхів між Заходом та Сходом.

«Саме у Кам’янець-Подільський було доставлено першу партію ароматної кави під час 27-літнього турецького правління. Цілком закономірно, що тут у 1672 році було засновано першу кав’ярню. А вже на 1681 рік у місті було 10 кав’ярень (у Відні першу кав’ярню відкрили лише через два роки!)», – розповідають прес-службі міської ради.