На Хмельниччині нагородили найкращих науковців

24 Травня 2016 14:39
tsogu.ru

tsogu.ru

Це – лауреати вже 11-ого обласного конкурсу науково-дослідних робіт. Він проводиться щорічно, аби стимулювати проведення в області фундаментальних наукових досліджень та розроблення нових технологій. Основні критерії оцінювання конкурсних робіт – актуальність проблеми, наукова новизна та практична цінність результатів, передусім для Хмельниччини. На відзначенні переможців була й наша знімальна група.

 

Обласний конкурс було започатковано ще у 2003 році. І проводиться він, аби розвивати науку на Хмельниччині і в державі загалом. У конкурсі беруть участь і окремі вчені, і цілі колективи. Цьогоріч учасників – 65. А поданих робіт – 30 у п’яти номінаціях. Це – фундаментальні, прикладні, гуманітарні науково-дослідні роботи, підручники та монографії, а також наукові напрацювання молодих учених.

У тому, що тема їхньої конкурсної роботи особливо актуальна для нашої області, впевнені учені Подільського державного аграрно-технічного університету. Адже присвячена вона виведенню нового сорту гречки для Поділля.

«Українська мова в засобах масової комунікації» – таку назву має навчальний посібник, який подали на конкурс науковці-мовники Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

А от представники Хмельницького національного університету пройнялися питанням фінансової санації підприємств. І видали посібник на цю тему.

Отож, призери цьогорічного конкурсу традиційно отримали спеціальні дипломи та премії у різних номінаціях розміром в одну, дві та три тисячі гривень відповідно до місць. А ще – перспективу використання їхніх знань для економічного розвитку краю.

Активні та постійні учасники конкурсу впродовж років – це вчені Національної академії Державної прикордонної служби, Кам’янець-Подільського та Хмельницького національних університетів. І хоча, як запевняють самі науковці, головне для них – це визнання їхньої діяльності, а не премія, все ж її розмір з наступного року влада пообіцяла значно збільшити.