У Хмельницькому патрульні затримали підозрюваних у вбивстві, якого не було

15 Червня 2016 12:36
Патрульні не стежать за розвитком справи

Патрульні не стежать за розвитком справи. Фото: publicist.in.ua

Чоловік помер не від тілесних ушкоджень, а від хвороби.
Хмельницькі патрульні на своїй сторінці у Фейсбуці повідомили про вбивство і затримання двох підозрюваних.Повідомлення підхопили місцеві ЗМІ. Правоохоронці поспішили поділитись у мережі інформацією про свої успіхи в роботі, однак, як з’ясувалось, вбивства не було.

“Вчора вночі (з 12 на 13 червня — прим. авт) на службу 102 надійшло повідомлення про те, що в одному з будинків по вулиці Володимирівській вбили людину. Патрульні негайно прибули за вказаною адресою. В кімнаті на підлозі лежав чоловік без ознак життя. Власник помешкання повідомив, що в його будинку двоє чоловіків вбили свого товариша. Полісмени затримали двох чоловіків, які підійшли за прикметами”, – йдеться в повідомленні.

Тим часом у Хмельницькому міському відділі поліції кажуть, що обійшлося без криміналу. Чоловік помер не від тілесних ушкоджень, а від хвороби. За даними поліції, 50-річний чоловік прийшов у гості до товариша (разом воювали в Афганістані). Чоловіки почали розпивати спиртні напої, в цей час до них приєднався 35-річний пасинок власника квартири (який служив в АТО). Між чоловіками зав’язалась розмова про службу, а потім і сварка, під час якої атошник наніс декілька ударів дерев’яною палицею в область голови гостю.

“Про вбивство не йдеться. Тіло направили на судово-медичну експертизу, яка встановила іншу причину смерті, не від тілесних ушкоджень. За попередньою інформацією, він помер від панкреатиту після зловживання алкоголем”, – говорить старший інспектор відділу поліції у Хмельницькому Катерина Терещенко.

Як пояснили в управлінні патрульної поліції, вони не стежать за розвитком справи. Це вже не їхня робота, а слідчих. Тобто, що побачили — те й зафіксували.

“Наша функція закінчилась на тому, що підозрюваних затримали. Потім вже слідчі працюють, вони визначають, вбивство чи ні. Ми пишемо про те, що ми бачимо. Коли прибули патрульні, людина була в калюжі крові, візуально були помітні тілесні ушкодження. А від чого наступила смерть, встановлює вже експертиза”, – коментує речниця управління патрульної поліції у місті Хмельницькому Алла Пампура.

“Надійшло повідомлення про вбивство, лежить людина без ознак життя, скрізь кров, на місце викликали слідчо-оперативну групу, яка вже далі над цим працює”, – додає Алла Пампура.

За її словами, Фейсбук для патрульних — неофіційний сайт. Та інформація, яка публікується на їхній сторінці — офіційна, хоч і може з’являтися із запізненням.