Випускники мають трохи більше двох тижнів, щоб подати електронні заяви для вступу у ВНЗ

12 Липня 2016 17:35
 Наталя ГАРМАТЮК
Заяви на вступ абітурієнти подають лише в електронному вигляді

Заяви на вступ абітурієнти подають лише в електронному вигляді. Фото: з архіву

Уже 5 серпня стануть відомі результати вступної кампанії 2016 року.
Прийом електронних заяв на участь в конкурсному відборі на вступ до ВНЗ розпочався 11 липня і триватиме 2 тижні — до 27 липня. За словами начальника департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА Олега Фасолі, цьогоріч змінили терміни вступної кампанії. Заяви подають лише в електронному вигляді.

“Це дозволяє майбутнім студентам, а поки абітурієнтам, ефективніше використати свій час. Подати заяву можна із будь-якого місця де є комп’ютер, сканер та Інтернет. Додаток до атестата має бути певної роздільної здатності, щоб приймальна комісія могла його опрацювати. Особливістю вступної кампанії 2016 є також те, що вже не буде першої, другої чи третьої хвилі зарахування. 5 серпня о 12.00 годині система єдиної державної електронної баз з питань освіти здійснить пропозиції щодо зарахування абітурієнтів відповідно до їх результатів ЗНО, середнього балу атестату, побажань вступу до вишу і виставлених пріоритетів. Одному випускнику буде запропоноване одне бюджетне місце у одному із тих вишів, які вони вказують у заявах до вступу у ВНЗ. Якщо ж випускник відмовиться від того бюджетного місця – інше пропонувати не будуть”, – розповідає Олег Фасоля.

Голивний освітянин області радить абітурієнтам бути дуже уважними під час подачі документів і обирати ті спеціальності, які для них є кращими. Каже, що потрібно зупиняти свій вибір на вишах, де б дійсно хотіли навчатися.

“Тому що, наприклад, бюджетне місце хмельничанину можуть запропонувати у Луцьку чи Харкові, а хтось можливо туди і не думає їхати, а просто подав документи. Не варто цього робити”, – додає Олег Іванович.

Необхідно також уважно ознайомитися із правилами вступу, які є нас сайтах кожного із ВНЗ.