Львівська влада запізнилась із виконанням закону щонайменше на рік

14 Липня 2016 13:33
цирк

portal.lviv.ua

Лідер Громадського руху «Рідна країна», співавтор чинних Законів України Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо охорони тваринного світу (реєстр. № 0916) та Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони біорізноманіття (реєстр. № 0917) Микола Томенко звернув увагу на те, що сьогоднішнє рішеннявиконавчого комітету Львівської міськради про заборону розміщення пересувних та інших мобільних цирків на території міста запізнилося щонайменше на рік.

Справа в тому, що згадані законодавчі зміни, у яких, зокрема, йдеться про заборону на території України «використання тварини у кориді, створення та діяльність пересувних звіринців, пересувних зоопарків та пересувних виставок диких тварин, а також діяльність дельфінаріїв, що не мають природної морської води», були підписані Президентом України ще 5 травня 2015 року і з того часу діють.

«А тому місцева влада мусила ухвалити відповідне рішення на виконання цих законів ще рік тому. Звісна річ, що пересувні цирки, де утримуються тварини, так само підпадають під дію цієї заборони. Інша справа, що, на жаль, місцеві чиновники не поспішають читати і, найголовніше, – виконувати закони», – зазначає Микола Томенко.

Він також дожав, що і розміщення дельфінаріїв без природної морської води так само заборонено діючим законодавством. Щоправда, чиновники різних міст за певні «фінансові компенсації» закривають очі на порушення закону.

Джерело: Сайт: tomenko.ua