У Хмельницькому пройде перший відкритий фестиваль мобільного кіно

26 Липня 2016 15:32
«Поділля-центр» запускає справді народний кінофестиваль – «І Обласний Відкритий Фестиваль Мобільних Фільмів».

Телерадіокомпанія «Поділля-центр» започаткувала фестиваль мобільного кіно. Учасником фестивалю, а відтак й переможцем, можуть стати усі охочі, навіть, діти. Головне – мати натхнення та будь-який гаджет з функціями відео-зйомки. Тематика теж необмежена – від соціальних до розважальних роликів. Існує лише одна невеличка умова: тривалість ролика не повинна перевищувати трьох хвилин. Погодьтеся, що цілком демократична вимога, аби дати змогу кожному продемонструвати те, що він вважає цікавим для інших.

Надсилати посилання на свої відео-роботи можна до 1 листопада 2016 року. Найкращі робити обиратимуть шляхом голосування. Визначення ж переможців відбудеться 16 листопада під час святкування 25-річчя «Поділля-центр».

Годі дивитися чуже кіно! Знімай власне! Твій сценарій, твої актори, твоя перемога! Хочете творити – творіть, а допоможе у цьому телерадіокомпанія «Поділля-центр».  Стань учасником мобільного кінофестивалю.

ПОЛОЖЕННЯ

Про проведення І Обласного Відкритого Фестивалю мобільних фільмів-2016:

  1. Загальні положення

1.1. Філія Національної телекомпанії України «Хмельницька регіональна дирекція «Поділля-центр»  (далі «Поділля-Центр») є організаторам І Обласного Відкритого Фестивалю мобільних фільмів (далі фестиваль) утворює оргкомітет і проводить всю необхідну роботу з підготовки та проведення.

1.2. Основні поняття, що використовуються:

Фестиваль – це змагання учасників,  під час нього учасники знімають відеоролики на мобільні пристрої завантажують їх на сервер ex.ua, а посилання на ролик скидають на електронну адресу оргкомітету фестиваля odtrkkm@gmail.com;

Фестивальний оргомітет – особи з числа співробітників телеканалу відповідальні за проведення Фестивалю;

Учасник Фестивалю – особа, яка зняла відеоролик тривалістю до 3 хвилин на мобільний пристрій і надіслав їх до оргкомітету Фестивалю у терміни проведення фестивалю з 1 червня 2016 по 1 листопада 2016 року;

1.3. Участь у Фестивалі не можуть брати  організатори фестивалю, а також співробітники компаній, залучених до організації Фестивалю.

1.4. У разі зміни строків чи внесення змін до проведення фестивалю оргкомітет зобов’язаний проінформувати про це учасників.

  1. Мета фестивалю:

2.1. Популяризація аматорського кінематографічного мистецтва.

2.2. Розвиток творчих здібностей та виявлення потенціалу учасників фестивалю.

2.3. Надання можливості учасникам фестивалю продемонструвати свої творчі доробки широкому загалу.

2.4. Визначення переможців у номінаціях та вручення пам’ятних дипломів та цінних призів.

2.5. Залучення уваги до контенту ЗМІ «Поділля-Центр», прояв лояльності до телеглядачів телеканалу.

  1. Оргкомітет фестивалю:

Колесніченко Т. – Виконавчий директор «Поділля-центр».

Костюк Ю. – Перший заступник виконавчого директора.

Паляниця Н. – Директор ТВО молодіжних, дитячих та культурно-мистецьких програм.

Юхимович А. – Керівник проекту «Ранок на Поділлі».

Карякін Г. – Керівник відділу комунікації «Поділля-центр».

Калмикова Т. – Спеціаліст відділу комунікації «Поділля-центр».

Тімкова Л. – Директор ТВО «Інформаціних програм».

Тихий А.- Юрист «Поділля-центр».

Оргкомітет залишає за собою право змінювати дати,  місце проведення заходів у рамках фестивалю, коригувати умови проведення фестивалю, не допускати до участі у фестивалі ролики, які містять сцени пропаганди насильства, національній безпеці, решті речей заборонених українським законодавством.

  1. Вимоги до участі Фестивалю.

4.1. У Фестивалі можуть брати участь громадяни України будь-якого віку, в тому числі неповнолітні за згодою законного представника.

4.2. Факт участі в Фестивалі означає згоду особи з правилами його проведення.

4.3. Факт відправки ролика на Фестиваль означає згоду особи (осіб) на обробку персональних даних, в тому числі неповнолітніх громадян.

4.4. Учасник, котрий  надіслав ролик, гарантує, що є автором ролика, що ні ролик в цілому, ніяка частина і ніякі елементи ролика, не порушують законні права третіх осіб, включаючи права власності, авторські, суміжні, патентні права, права на товарні знаки, особисті , цивільні, договірні права, і інші права не повинні впливати на їх честі, гідності та ділової репутації, а також не містять ніяких незаконних і / або заборонених до оприлюднення матеріалів. У разі недотримання зазначених гарантій, в т.ч. в разі пред’явлення до Організаторів та партнерам фестивалю претензій / вимог / позовів з боку третіх осіб, включаючи державні органи, Учасник фестивалю зобов’язується самостійно і за свій рахунок урегулювати такі претензії / вимоги / позови повністю, а також відшкодувати Організаторам і / або партнерам завдані збитки в повному обсязі, включаючи судові витрати.

4.5. Учасник фестивалю, який надіслав на конкурс ролик, дає згоду «Поділля-центр» і партнерам на показ ролика, як в цілому, так і фрагментарно, в ефірі на розміщення на сайті та сторінках ( в тому числі соціальних), які мають відношення до «Поділля-центр».

4.6. Термін розміщення на сайтах і показу необмежений, форма, обсяг і спосіб використання ролика визначається самостійно організаторами фестивалю і здійснюється без виплати учаснику винагороди. Учасники Фестивалю зобов’язуються на вимогу організаторів фестивалю підписати документи, що дозволяють використання їх імен та / або відео і фото зображень для використання телекомпанією в рекламних цілях, пов’язаних з Фестивалем.

4.7. Учасник фестивалю, який надіслав на фестиваль ролик, гарантує, що з усіх осіб, що беруть участь в роликах (в тому числі неповнолітніх), взято згоду на зображення відповідно до діючого законодавства (для неповнолітніх – згода неповнолітнього і його законного представника), і в ролику не порушені вимоги на охорону приватного життя.

4.8. Учасник фестивалю, який надіслав на фестиваль ролик, гарантує дотримання авторських і суміжних прав на музичні твори, що увійшли до складу ролика. У разі пред’явлення до Організаторам претензій з боку третіх осіб, в тому числі авторів, власників суміжних прав та акредитованих організацій в сфері авторських і суміжних прав, Учасник фестивалю зобов’язаний самостійно і за свій рахунок дозволити розміщення в ній інформації.

  1. Порядок проведення Фестивалю:

5.1. На Фестиваль приймаються відеоролики від будь-якої вікової категорії, тривалістю не більше трьох  хвилин, призначені для перегляду будь-якої глядацькою аудиторією (0 +), зняті або змонтовані на будь-якому мобільному пристрої (смартфон, планшет, мобильний телефон, фотоапарат, action-камера).

5.2. Учасники фестивалю відеоролики завантажують їх на сервер ex.ua, а посилання на ролик скидають на електронну адресу оргкомітету фестиваля odtrkkm@gmail.com.

5.3. Тематика фестивалю вільна. Один автор може надіслати на конкурс будь-яку кількість роликів. Дата зйомки фільму не обмежена, фільм може бути знятий до того, як був оголошений Фестиваль.

5.4. Терміни проведення фестивалю (прийом заявок) з 1 червня 2016 по 1 жовтня 2016 року включно. Визначення переможців відбудеться не пізніше двох тижнів після завершення прийому заявок. Нагородження – не пізніше місячного терміну після офіційного оголошення переможців.

5.5. Визначення фіналістів фестивалю:

Конкурсні роботи, що задовольняють вимоги Фестивалю, будуть викладені в соціальних мережах, на офіційному сайті та демонструватимуться в ефірі «Поділля-центр».

Кожен користувач, відвідувач соціальних мереж та сайту зможе поставити будь-якій кількості роликів один бал, тобто, проголосувати за ролик або поділитися відео з іншим.

З усіх робіт журі вибере певну кількість роликів, які увійдуть в шорт-лист Фестивалю. У журі конкурсу увійдуть представники організаторів (оргкомітету) фестивалю та запрошені, на розсуд організаторів, особи. Склад жюрі буде оголошений заздалегідь.

При виборі роликів-фіналістів, журі враховує не лише кілкість голосів, а й оригінальність ідеї, нестандартність реалізації, художні прийоми, використані автором. Кожний коментар під роликом дасть додатковий бал автору. Фіналісти Фестивалю будуть оголошені в прямому ефірі «Ранку на Поділлі», на офіційному сайті та інформаційних випусках «Поділлі-центр» після чого буде оголошено голосування за головних переможців Фестивалю.  Організатори Фестивалю залишають за собою право нагородити будь-який з відеороликів, які взяли участь у Фестивалі, спеціальними призами.

Підведення підсумків Фестивалю, оголошення переможця і володарів спеціальних призів Фестивалю відбудеться в ефірі «Поділля-центр». Дата може бути заздалегідь уточнена організаторами.

  1. Призи Фестивалю.

6.1. Фіналісти Фестивалю нагороджуються грамотами Фестивалю. Спеціальні призи надаються партнерами Фестивалю.

6.2.Виплата грошового еквівалента вартості призів або заміна іншими призами не проводиться.

6.3. Переможець Фестивалю несе відповідальність за сплату всіх податків і зборів, встановлених чинним законодавством України.

6.4. Переможець Фестивалю при отриманні призу зобов’язується заповнити і підписати документи, необхідні організаторам Фестивалю.

  1. Прикінцеві положення.

7.1. Всю інформацію про Фестиваль можна дізнатися в період її проведення на сайті «Поділля-центр» та в ефірі ранкового шоу «Ранок на Поділлі».

7.2. У всьому, що не врегульовано цим положенням сторони керуються чинним законодавством.

7.3 Усі питання, не обговорені у даному Положенні, вирішуються оргкомітетом окремо.

За матеріалами ОДТРК “Поділля-центр” детальніше дивитись тут:http://odtrk.km.ua/nash-festival.html

Фільми учасників: http://odtrk.km.ua/nash-festival/filmy-uchasnykiv.html