Взяти на роботу бійця, який повернувся зі Сходу, роботодавцю буде вигідно

18 Серпня 2016 17:36
shepetivka-rada.gov.ua

shepetivka-rada.gov.ua

Менше четверті атошників краю  нині легально працевлаштовані. Інші – безробітні, або ж працюють у тіні. Взяти на роботу бійця, який повернувся зі Сходу, роботодавцю  буде вигідно. За законом,  учасники антитерористичної операції  мають  додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Андрій Казмірчук потрапив в зону АТО добровольцем. Більше року бойових дій, у тому числі дві ротації в Донецькому аеропорту, і у вересні 2015-го хлопець повернувся додому. Спеціаліст з інформаційних технологій працевлаштувався майже одразу. Щоправда, довелося спочатку подолати психологічний бар’єр.

Від початку року за психологічною допомогою і, власне, за  роботою до служби зайнятості краю звернулися 1657 бійців. Менше четверті з них успішно працевлаштувалися. Решті ж запропонували змінити власні професію або спеціальність на ті, які мають попит на ринку праці. Як виявилося – найбільше таких у сфері обслуговування та сільському господарстві.

Змінити професію погодилися лише 70 безробітних АТОвців краю. І це не дивно. Адже теперішня виплата по безробіттю перевищує пропоновані суми заробітків.

Уже з 30 серпня брати на роботу бійців, які повернулися зі Сходу, буде вигідно Адже законодавець дещо змінив «правила гри». А саме вирішив – якщо роботодавець візьме учасника АТО на нове робоче місце за направленням служби зайнятості, то матиме щомісяця компенсацію єдиного соціального внеску.

Нове робоче місце учаснику АТО роботодавець має забезпечити щонайменше на два роки. Таке своєрідне заохочення – вважають в службі зайнятості краю – стимулюватиме не лише до створення робочих місць, а й дозволить запропонувати бійцям, які повернулися зі Сходу, якісну роботу з високою зарплатою. Бо виводить робітника із тіні.