Гарячі танці по-хмельницькому. У місті відбувся перший open air із бугі-вугі

12 Вересня 2016 15:17
vuhi

Довсідчені танцюристи демонстрували видовищні трюки. Фото: Альони Дісюк

Ксенія ЖУЖА.

Київські тренери провели майстер-клас для хмельничан і пообіцяли приїхати знову.
Забагато рок-н-ролу і запальних танців не буває, вважають танцюристи бугі-вугі. А тому вони протягом чотирьох годин у центрі Хмельницького відривалися під драйвову музику, ще й навчали хмельничан азам цього стилю.
Таким чином у нашому місті проходив перший open air з бугі-вугі – соціального свінгового танцю, який з‘явився в Європі ще в другій половині 1940-х років. Його танцюють у парах під рок-н-рольну музику. Мета першого хмельницького open air із бугі-вугі – популяризувати танець серед хмельничан, долучити якомога більше людей до рок-н-рольної культури та переконати їх, що танцювати можна у будь-якому віці.


Open air розпочався із масового виконання танцю “Shim Sham”.

«Хочемо познайомити людей з рок-н-рольною музикою і танцями, адже для Хмельницького це щось нове. Наша школа існує лише сім місяців, та й в Україні бугі-вугі не дуже поширені – школи, крім нашого міста, є в Києві і Харкові», – розповідають Інна Зайченко та Дмитро Мостовий, організатори open air та тренери школи «Hot Boogie Club» у Хмельницькому.
До речі, вони навчалися у Києві, а згодом «привезли» свої знання і вміння у Хмельницький, де організували третю в Україні школу з бугі-вугі.

Київські викладачі Анна Бедіна і Тарас Новохатько перед фестивалем дали майтер-клас для хмельницьких танцюристів.

«У Києві open air або рок-н-рольні вечірки відбуваються практично кожні вихідні, бувають також змагання і майстер-класи від зарубіжних викладачів. У Хмельницькому це перший масштабний захід, але не останній, ми плануємо поступово розвиватися у цьому напрямку», – розповідає Дмитро Мостовий.
Підписатися на канал “Є” в Youtube

Організатори переконані, що користь від подібного заходу велика. Той, хто не танцює, може подивитися і сам спробувати. А для тих, хто вже навчається чи танцює, це обмін досвідом, подолання якихось своїх бар‘єрів, зокрема, страху танцювати на публіці.


Викладачі хмельницької школи “Hot Boogie Club” Інна Зайченко і Дмитро Мостовий.

На open air завітали досвідчені танцюристи з Києва і Харкова. А викладачі київської школи «Hot Boogie Club» Сергій Безуглий і Марія Тітова провели майстер-клас для хмельничан. Тих, хто ніколи не танцював бугі-вугі, вони познайомили з історією танцю, показали основні рухи і навчили кільком простим танцювальним зв‘язкам.
«Ми раді, що у Хмельницькому теж є школа з бугі-вугі. Ми до вас обов‘язково приїдемо знову», – сказав Сергій Безуглий.


Танці тривали допізна.

До фестивалю долучився хмельницький рок-гурт Shumrise Band, який створював неповторний музичний супровід. А глядачі, спостерігаючи запальні танці, не могли встояти на місці, поступово вони теж виходили на сцену і долучалися до гурту. Кожен танцював, як умів, але отримував задоволення.
 

Вдень гості із Києва гуляли нашим містом.