Водії хмельницьких маршуток забов’язані обілечувати пасажирів

15 Вересня 2016 12:32
За невидачу квитка пасажиру передбачений штраф 680 гривень.

За невидачу квитка пасажиру передбачений штраф 680 гривень.. Фото: автора

Укртрансбезпека розповіла про роботу у час місячника безпеки дорожнього руху.
Упродовж місячника, з 8 серпня по 12 вересня, Укртрансбезпека області проводила щоденні відпрацювання. Набільше порушень зафіксували в обласному центрі. Загалом, за цей місяць працівники управління склали 114 актів щодо правопорушень.

«Особливу увагу звертали на роботу нелегальних перевізників і перевезення пасажирів в режимі таксі. Серед основних порушень — недотримання режиму праці і відпочину водіїв, неналежний стан транспортних засобів, наявність не всіх необхідних документів у водіїв. Величезною проблемою міста є перевезення без квитків, їх водії просто  не видають», – зазначає начальник управління Укртрансбезпеки області Віталій Дзюба.

Начальник каже, що за невидачу квитка пасажиру передбачений штраф 680 гривень. У Законі вказано, що водій має розпочинати рух після того, як обілетив пасажирів.

«Був прикрий випадок, коли сталося ДТП, без потерпілих, через те, що водій під час руху квитки не видавав, а отримував кошти від пасажирів. Внаслідок цього зіткнувся з автомобілем, що рухався попереду», – додає Віталій Дзюба.

Бажає бути кращим і санітарний стан транспортних засобів. Начальник зазначає, що неодноразово фіксували факти позагаражного зберігання транспортних засобів, які мають перебувати на території підприємтва.

«Вранці водій має пройти механіка, медика, а як правило, вони стараються поставити авто там, де зручніше їм. А це порушення режиму праці і відпочинку. Ми знаємо, що водій з рейсу приїжджає о 23.00 годині вечора. В 6.00 годині ранку вже виїжджає. В якому стані той водій, який його емоційни стан, увага, ставлення до пасажирів?», – розповідає начальник Укртрансбезпеки.