Юрій Луценко заявив, що керівництво ГУ НП у Хмельницькій області немає морального права далі працювати

23 Вересня 2016 14:30

Генеральний прокурор України Юрій Луценко розкритикував роботу Нацполіції та заявив про збільшення кількості практично всіх видів злочинів. Про це він заявив на засіданні парламентського Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

177198

Голова Генпрокуратури також зазначив, що не довіряє поліцейській статистиці щодо правопорушень, а роботу патрульної поліції оцінює як неефективну.

Також він зазначив, що не завжди правдивими є скарги поліцейських на погане матеріально-технічне забезпечення. Зокрема, він повідомив, що у Хмельницькій області начальник матеріально-технічного забезпечення обласної поліції викрав 1,5 тис. літрів бензину, призначеного для відправлення поліцейських в зону АТО.

Генеральний прокурор, зокрема, заявив, що не розуміє, яким чином на своїх місцях досі перебуває вся верхівка ГУ НП в Хмельницькій області.

“Якщо ми говоримо про якусь реформу, то чому досі не звільнений керівник Головного управління поліції, який просто не має морального права далі керувати відомством? – заявив Луценко – розкрадання пального, відкати за харчування – це все на допитах у прокуратурі підтвердили начальники райвідділів. Де реакція начальника Національної поліції? Осіб, яких впіймали на розкраданні, треба гнати з системи!” (на відео з 13:28)