Після дощу вода у дворах Хмельницького стоїть кілька днів

6 Жовтня 2016 13:33

Після дощу вода у дворах Хмель

Осінь показала хмельничанам, як ходити по воді. Після дощу затоплює вулиці та двори багатоповерхівок. І це навіть при невеликих опадах. Вода стоїть подекуди 3-5 днів. Перші осінні опади вже відчули мешканці вулиць Зарічанської, проспекту Миру та Курчатова.

Щойно випали перші осінні опади і на вулицях та в дворах одразу з’явились калюжі. Менші, більші та геть величезні. Так, у мікрорайоні Гречани розлились величезні калюжі на початку вулиці Курчатова. Люди обходять їх по вузенькому бордюрчику. Тротуару тут немає. А поруч висаджено дерева та кущі.

– Я проживаю в будинку 1А вже шостий рік, – розповідає хмельничанка Ілона, яку ми зустріли на вулиці. – Ми завжди проходимо вздовж будинку до садочка. Коли затоплює, то з коляскою тут просто таки неможливо пройти. Доводиться тягнути коляску попри будинок по бордюрах та витоптаних доріжках.
Аналогічна ситуація поблизу сусіднього будинку. Тут вода розлилась по всій дорозі, та ще й повернула за ріг будинку. Однак, жителі переконують, що буває і гірше.
– Тут затоплює під час дощів відколи стоїть цей будинок, – каже мешканка будинку Ольга. – Але це ще невелика калюжа. Коли більше опадів, то прохід до будинку заливає повністю. По бордюрчиках люди йдуть на роботу.
проспект МируОт на проспекті Миру ситуація не краща. Жителька Тетяна Мозгова розповідає, що біля її будинку вода стоїть дуже часто. Зверталися до ЖЕКу, а там не відреагували.

– Оце в нашому дворі з 90-х років така непрохідність, – каже Тетяна. – Води бува по щиколотки, іноді ще більше. Оце, що ви бачите, навіть потопом назвати ще не можна.

“Калюжі – це реальність” 
Комунальники, як завжди, мають свою думку. В управлінні міського господарства розповідають, що звернення про затоплення від мешканців мікрорайонів до них майже не надходять.

– Звернення про затоплення були тільки від громадян, що проживають по вулиці Зарічанській, – розповів завідуючий відділом управління міського господарства. – Адже різниця між проспектом Миру і Зарічанською складає 57 метрів. Вода завжди тече зверху від проспекту і скоплюється внизу. По Зарічанській жоден приватний будинок не затопило. Вода пройшла сама, адже почистили зливи. Від інших мікрорайонів звернень не було. А взагалі, калюжі – це реальність. Якщо ж мешканцям важко добиратись через них, то нехай звертаються у відділ ЖКГ. А ті вже оглянуть територію і визначать чи потрібен там ремонт і як його зробити. Але зараз асфальт ніхто класти вже не буде.

Володимир Огойко, голова громадської організації «ХАЛК»  

– У нашому місті стан доріг далеко не ідеальний. Є місця, де після опадів збираються калюжі. Це, наприклад, перехрестя Зарічанської та Свободи. Воно найпроблемніше для автомобілістів. Адже там поганий стік води, тож завжди є затоплення. Також постійно збирається вода поблизу другого автовокзалу та на Львівському шосе біля ринку «Ізіда». Під силою вологи та коліс авто там часто вибиваються нові ями. А для автомобіліста кожна калюжа – це новий сюрприз. Адже, окрім великої кількості бризків, можна пошкодити колесо автомобіля. Тож водії мають бути дуже уважні на дорозі.

Поблизу вулиці Проскурівського Підпілля, 209Гаражі на Курчатова поза межами досяжностіТака водойма на асфальті біля ринку на Гречанах