Перший фестиваль вуличної їжі «Проскурівські смаколики» розкриває секрети подільської кухні

12 Жовтня 2016 11:30

їжаВже цього тижня в обласному центрі відбудеться перший фестиваль вуличної їжі «Проскурівські смаколики». Протягом двох днів, 14 та 15 жовтня, хмельничани та гості міста зможуть познайомитися з традиційною подільською кухнею, долучитися до благодійності та насолодитися виступами відомих музикантів краю. 

На фестивалі вуличної їжі кращі ресторації Хмельницького частуватимуть краян традиційними стравами Поділля. Зокрема, можна буде скуштувати оригінальну рибну котлету Смотрич, драглІ або справжній подільський холодець, голубці по-хмельницьки, начинені двома видами м’яса та гречкою, медові шулики, а також багато оригінальних страв, представлених у меню хмельницьких ресторацій. Учасники фестивалю переконують, що так  вони прагнуть популяризувати подільську кухню. І не лише.

Алла Козлова, директор ресторану – учасника фестивалю:
– Це, перш за все, обмін досвідом між ресторанами, це привернути увагу хмельничан і гостей міста до смачної їжі, що в наших закладах громадського харчування є багато смачної, корисної і здорової їжі, звичайно це культурний розвиток.

Віктор Вікарчук, власник ресторану – учасника фестивалю:
– Вперше ресторатори можуть відкрито поговорити, показати на що вони здатні і поділитися своїми чудовими рецептами.

Відвідати фестиваль «Проскурівські смаколики» буде цікаво усім, незалежно від віку. Для наймолодших тут проведуть кулінарні майстер-класи. А от дорослі зможуть познайомитися і з іншими традиціями нашого краю.

Тетяна Колісніченко, виконавчий директор філії НТКУ «Хмельницька регіональна дирекція «Поділля-центр»:
– Будуть виставка антикваріату, буде можливість подивитися якісь автентичні українські костюми, тобто це буде проведена я б сказала така ниточка від минулого до сьогодення нашого Поділля.

Усі охочі також зможуть долучитися до благодійності, придбавши за символічну ціну борщ, який спільно варитимуть усі учасники фестивалю.

Дмитро Козловський, представник Хмельницького обласного благодійного фонду «Карітас»:
– Всі кошти виручені з продажу борщу підуть на будівництво нового центру для особливої молоді, який буде працювати під егідою благодійного фонду «Карітас» і власне кожен хмельничанин зможе долучитися до такої благої цілі.

А ще гостей першого у Хмельницькому фестивалю вуличної їжі очікують виступи відомих подільських музикантів. Серед запрошених гостей – бандуристка Марина Круть та скрипалька Майя Онищук.

Майя Онищук, скрипалька:
– Кожен хмельничанин мусить прийти на це свято міста, скуштувати, відсвяткувати і відпочити разом з родиною, з хмельничанами, з нами усіма.

То ж не пропустіть перший фестиваль вуличної їжі «Проскурівські смаколики», ініційований нашою телерадіокомпанією «Поділля-центр». 14 та 15 жовтня у хмельницькому сквері імені Тараса Шевченка на вас чекатиме смачна подільська кухня та багато розваг.

Джерело: www.odtrk.km.ua