Смертельний серпантин “Тещин язик” під Кам’янцем можуть реконструювати

13 Жовтня 2016 16:34
vsim.ua

vsim.ua

Смертельний серпантин “Тещин язик” біля Кам’янця-Подільського знову став місцем загибелі людей. Вранці 12 жовтня там зіткнулися фура і мікроавтобус, унаслідок чого поїздка стала останньою для чотирьох чоловік, а ще 11 госпіталізовані.

Аварії на “Тещиному язиці” стаються ледве не щотижня, повідомляє ТСН.

“Дана ділянка дороги є досить небезпечною, вздовж одні вінки на обочинах і пам’ятники. Доволі часто сюда виїжджаєм, часто такі ситуації трапляються”, – зізнається головний фахівець зі зв’язків з ЗМІ ГУ ДСНС Кам’янець-Подільсьокго району Іван Герасимчук.

Що робити на такій дорозі, правоохоронці знають: просто знижувати швидкість і бути особливо уважним. Про відповідні попереджувальні знаки не втомлюються нагадувати у районному автодорі. Але оскільки водії їх уперто ігнорують, там почали шукати запасний вихід. Багато років поспіль автодорівці просять гроші із держбюджету, щоб вирівняти ділянку із смертельними серпантинами.

“Ми подаєм кожен рік. Нас питають, що і де треба зробити, оскільки ми тут на місці більше знаємо. У цьому році трохи дослухалися, зробили кілометр на цій стороні. А тут треба капітальне будівництво. Реконструкція мала б заключатися в тому, щоби випрямити ці ділянки. Навіть просіку прорубали вже”, – розповів директор філії “Кам’янець-Подільський райавтодор” Василь Чорний.

Після цієї аварії розглядають іще один варіант – розширити дорогу додатковою смугою. Однак до роботи стануть не раніше весни наступного року. Тоді як взимку ця вузька та крута дорога стає ще більш небезпечною.