НІЧНІ ТРОЛЕЙБУСИ У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ: БУТИ ЧИ НЕ БУТИ?

20 Жовтня 2016 16:42

Транспортний експеримент тривалістю 7 місяців. Саме стільки Хмельницьким курсують нічні тролейбуси. За ніч вони встигають зробити 3 кола та перевезти близько сотні пасажирів, – підрахували у місцевому «Електротрансі». 

Нічні тролейбуси виїхали на маршрути Хмельницького 1 лютого.  Донині продовжують курсувати за трьома напрямками. Вночі вони їздять  рідше, ніж у світлу пору доби, але мають чіткий розклад руху. Який, до слова, намагалися «прив’язати» до розкладу потягів. Щоправда, за нічні катання мусять платити  усі, навіть, пільговики. Та хмельничани – не проти. Кажуть: такий вид транспорту в місті відміняти не варто.

Я хоч і не хмельничанка, але коли приїжджаю сюди,  то дуже зручно, що не треба брати таксі…
– Треба такі тролейбуси….
– Нам, пенсіонерам, може й не дуже потрібні, а от молоді, думаю, дуже добре….
– Це –  звичайна практика великих міст…думаю, що потрібні, гірше від того точно не буде….

А далі – парадокс: містяни, начебто, не проти нічних тролейбусів, але користуються ними вкрай рідко. Тож, наразі про шалену популярність таких маршрутів годі й казати. Як підрахували в «Електротрансі» , за ніч у Хмельницькому перевозять близько ста пасажирів. Аби стати рентабельним, потрібно вчетверо більше.

Віктор ПАЛАМАРЧУК – директор КП «Електротранс»
– Нині вийшли майже на «ноль»…але люди дуже вдячні…

Так чи інак, їздити тролейбусами уночі хмельничани зможуть до кінця року. А далі влада міста визначиться :чи продовжувати роботу такого транспорту, чи поставити крапку  на такому експерименті.